4
Mayıs
2024
Cumartesi
MANİSA

Amatör tiyatroculara destek

Usta Tiyatrocu Nilüfer Açıkalın, Manisa Belediyesi Şehir Tiyatrosu ve Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ü ziyaret etti.

Usta tiyatrocu Manisa Belediyesi’nin tiyatro etkinliklerini yakından takip ettiğini söyleyerek ; “Manisa’da güzel şeyler oluyor. Buranın havasını koklayıp Manisa Belediyesi Şehir Tiyatrosu’nu görmek istedim. Elimden geldiği kadar Manisa Belediyesi Şehir Tiyatrosu’na destek vermeye çalışacağım” dedi.

Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün’de Manisa Belediyesi Şehir Tiyatrosu kadrosunun söz verildiği gibi güçlendirildiğine dikkat çekti, “ Manisa’daki tiyatro severleri yeni sezonda devlet tiyatrolarının da desteğini alarak tiyatroyla buluşturmaya devam edeceğiz” dedi.

Dizi filmleri ve filmleriyle ünlü tiyatro sanatçısı Nilüfer Açıkalın, Manisa Belediyesi Şehir Tiyatrosu’na destek vermek için Manisa’ya geldi. Usta tiyatrocu, Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Başkan Yardımcısı Nursel Ustamehmetoğlu ve Kültür Sosyal İşler Müdürü Yonca Ekmekçi ve Manisa Belediyesi Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Tayfun Şengöz ile bir araya geldi.

Başkanlık makamında tiyatrocu Açıkalın’ı konuk eden Başkan Ergün, Manisa Belediyesi Şehir Tiyatrosu ile ilgili fikir alışverişinde bulundu, şöyle dedi; “ Manisa Belediyesi olarak en baştan söylediğimiz gibi Manisa Belediyesi Şehir Tiyatrosu’na dinamizm kazandırmak istiyoruz. Bunun içinde yeni yüzlerle Manisalıların karşısına çıkmayı uygun gördük. Sayın Nilüfer Açıkalın Manisa Belediyesi Şehir Tiyatrosu’nu gezdi, Manisa’daki diğer kültürel faaliyetleri yerinde gördü ve Manisa’da bizlere fikirleriyle destek olabileceğini söyledi. Kendisiyle fikirlerimizi paylaşmaktan mutluluk duyacağız. İlerleyen günlerde ortaya güzel çalışmalar çıkabilir birlikte başarılı çalışmalara imza atabiliriz” dedi.

Manisa Belediyesi Şehir Tiyatrosu’nu ve tiyatro dışındaki kültürel etkinliklerin yapıldığı yerleri gezen tiyatrocu Nilüfer Açıkalın, Manisa’da tiyatro severlere destek olmaktan mutluluk duyacağını söyledi. Usta tiyatrocu şöyle dedi, “ Manisa’daki Belediyeye ait tiyatroyu görme fırsatı buldum. Burayla ilgili çok güzel projeler yapılabilir. Diğer kentlerde olduğu gibi resmi tiyatro statüsünü kavuşturularak buradan harika sanatçılar yetiştirilebilir. Biz kısa vadede değil uzun vadede de neler yapabiliriz bunları konuşmalıyız çünkü yapacağımız iş uzun soluklu olmalı. Manisa Belediyesi Şehir Tiyatrosu kıymeti bilinmesi gereken bir yer. Buranın sanatseverlere başarılı oyunlar çıkarması tiyatrocu için arkadaşlarıma fikirlerimle destek vereceğim.”

iha
Yayın Tarihi : 10 Temmuz 2009 Cuma 22:57:11
Güncelleme :10 Temmuz 2009 Cuma 23:03:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?