5
Mayıs
2024
Pazar
MANİSA

Amatöre malzeme yardımı

AMATÖR FUTBOL KULÜPLERİNE MALZEME YARDIMI

Manisa Valiliği İl Özel İdaresi ve Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) önderliğinde 2. Amatör kümedeki 50 futbol takımına malzeme yardımı yapıldı.

Spor İl Müdürlüğü Çok Amaçlı Spor Salonu'nda gerçekleşen törene Vali Celalettin Güvenç, İl Genel Meclisi Başkanı Dursun Ali Yıldız, Belediye Başkan Yardımcısı Nursel Ustamehmetoğlu, Spor İl Müdürü Süleyman Şahin, ASKF Başkanı İsmail Aydın, Amatör spor kulüp başkanları yöneticileri ve sporcular katıldı. ASKF Başkanı İsmail Aydın Vali Celalettin Güvenç ve İl Genel Meclisi Başkanı Dursun Ali Yıldız'a spora yaptıkları katkılarından dolayı teşekkür plaketi verdi. Törenin açılış konuşmasını yapan ASKF Başkanı İsmail Aydın, “ 20 yıldır sporun içerisindeyim. Böyle toplu olarak malzeme dağıtımına tanık olmadım. Geçen yıl Valimizin göreve başlaması, İl Genel Meclisimizin gelmesi ile toplu olarak malzeme dağıtımları başlatıldı. 25 ekim tarihinde Başbakan Yardımcımız Bülent Arınç ve Spordan Sorumlu Devlet Bakanımızın katılımı ile 52 spor kulübümüze bin adet ayakkabı, bin adet forma, tozluk, şort, 5 adet futbol topu dağıtıldı. Şimdi ise 2. amatör kümede mücadele eden 50 spor kulubümüze bin adet ayakkabı, forma şort, tozluk, 5 adet top yardımı yapılıyor. Valimizin başkanlığı, İl Genel Meclisimizin destekleri ile bu yardımlar devam ettirilmekte önümüzdeki yılda bu yardımların artarak devam edeceğine inanmakatayım. Takım ve sporcularım adına sizlere teşekkür ediyorum. Bu yardım ve desteklerin diger branşlara da yapılmasını beklemekteyim. “ diye konuştu. Türkiye'de Amatör spor kulüplerinin özlediği bir tablo ile karşı karşıya olduğunu belirten Spor İl Müdürü Süleyman Şahin, “ Uzun yıllardır sporun içinden gelen biri olarak yeni göreve başladım. Manisa bir spor kenti, şanslı bir kent, potansiyelin yüksek bir kent olduğunu gördüm. Manisa'da görevlendirilmekten dolayı son derece mutluyum. Valimiz ve İl Genel Meclisimizin Amatör spor kulüplerine verdikleri desteklerden dolayı kendilerini kutlarım.” dedi.

Sporun her yaşta yapılabilecek, insan vücuduna faydalı olabilecek bir etkinlik olduğunu belirten İl Genel Meclisi Başkanı Dursun Ali Yıldız, “İl Özel İdaresi olarak sporun her çeşidine kapılarımızı, gönlümüzü ve imkanlarımızı açtık. Ne kadar egitimli insan yetiştirebilirsek geleceğimizi o kadar teminat ve garanti altına almış oluruz. Liselerimizde, okullarımızda Spor Salonu yapılmasına özen gösteriyoruz. Spor yapılabilecek alanların eksikliğini halkımıza yaşatmamaya çalışıyoruz. Mahallelerinizde saha yapabilecek alanlar varsa oralarda da semt sahaları yapmayı düşünmekteyiz. Muhtarlar yeri ayarlasın bize bilidirisin bizde semt sahaları yapalım. Bu çalışmalarımız yanlız Manisa merkez için değil il genelinde Spor Salonları yapmaya özen gösteriyoruz. Manisa merkezi dahil 16 ilçemizden 4 ilçemizde Spor Salonumuz yoktur. Diger ilçelerimiz Spor Salonu'na kavuşturulmuştur. Manisa il merkezi ve ilçelerin tümünde Spor Salonu olacaktır. Amatör spor kulüplerimizin profesyonelliğe doğru giderken yolllarının daha açık olabilmesi için gereken yardımlarımızı yapmaya devam edeceğiz." dedi.

Devletin, milletin kaynaklarını güçleri yettiği kadar halka ve gençlere sunduklarını vurgulayan Vali Celalettin Güvenç, "Biz yaptıklarımızla spora ne kadar önem verdiğimizi, sporun ne kadar gerekli olduğunu göstermekteyiz. Bu ilgimiz ve yatırımlarımız devam ettirilecek. Bu yıl içinde bazı ilçelerimize Spor Salonları, semt sahaları yapacağız. Bu konuda sivil toplumdan, Belediyelerden destek beklediğimizi belirtmek isterim. Çünkü çocuklarımızın kişisel gelişimleri için spor sahalarına, spora, kültür salonlarını ihtiyacımız var. Onları ilgilenerek geleceğe hazırlamalıyız. Bu çalışmalarımız her kesim tarafından desteklenmelidir. Gençlerimize dağıtacağımız malzemeler hayırlı uğurlu olsun." diye konuştu.

AMATÖR FUTBOL KULÜPLERİNE MALZEME YARDIMI
AMATÖR FUTBOL KULÜPLERİNE MALZEME YARDIMI
AMATÖR FUTBOL KULÜPLERİNE MALZEME YARDIMI
İHA
Yayın Tarihi : 12 Mart 2010 Cuma 18:32:05
Güncelleme :13 Mart 2010 Cumartesi 01:24:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?