4
Mayıs
2024
Cumartesi
MANİSA

Ambulansta dehşet anları!

Manisa'da kendine zarar veren şahıs, hastaneye kaldırılmak üzere konulduğu ambulansta bıçakla sağlık görevlilerine saldırdı.

Olay, bugün akşam saatlerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, 112 Komuta Merkezi'ne, Tevfikiye Mahallesi'nde bir şahsın kendisine bıçakla zarar verdiği yönünde yapılan ihbar sonrası, Kadir Tepe yönetimindeki 45 C 4215 plakalı 112 sağlık ekibi olay yerinde gitti. Ekmek bıçağıyla kendine zarar veren ve vücudu kanlar içerisinde kalan 35 yaşındaki Ergün Akbalık isimli şahıs, görevliler tarafından ambulansa alındı.

Doktor Funda Dere ve Hemşire Hatice Karaçe, yaralı olan Akbalık'a ilk müdahaleyi yapmak istedikleri sırada beklemedikleri bir saldırıyla karşılaştı. Ambulans hareket halindeyken, şahsın belinden çıkardığı ekmek bıçağıyla görevlilere saldırması sonucu ambulansın içinde büyük panik yaşandı. Yaşanan olay üzerine ambulans Salı Pazarı yakınlarında durdu. Hemşire Karaçe, bıçakla üzerine yürüyen Ergün Akbalık'tan kurtulmak için ambulanstan kendini dışarı attı. Doktor Funda Dere de polisten yardım istedi. Elindeki bıçakla 15 dakika boyunca kendisini kesmeye devam edeceği tehdidinde bulunan şahsı ikna etmek için polis memuru Nafi Bayrak büyük çaba harcadı. Bayrak'ın ikna çabaları sonuç verdi ve şahıs bıçağı polise teslim etti.

Daha önce de psikolojik tedavi gördüğü öğrenilen şahıs, Manisa Ruh Sağlığı Hastalıkları Hastanesi'ne getirildi ve tedavi altına alındı. Kısa süreli de olsa korku dolu anlar yaşadığını belirten hemşire Hatice Karaçe, "Ben kendisine sağlık tedavisi uygulamak için hazırlık yaptığım sırada çıkardığı bıçakla üzerime yürüdü. Bıçağı görünce şoka girdim ve kendimi bir şekilde ambulansın dışına atmayı başardım. Sonrasında ekibimizin başında bulunan doktorumuz Funda Dere ise olayı polise bildirdi. İnanın, canımızı kurtardığıma seviniyorum" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 15 Nisan 2009 Çarşamba 13:13:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?