4
Mayıs
2024
Cumartesi
MANİSA

Anadolu Ateşi büyüledi!

469. Uluslararası Manisa Mesir Festivali kapsamında şehre gelen Anadolu Ateşi, muhteşem bir gösteriyle binlerce kişiyi büyüledi.


Bu yıl Mesir Festivali kapsamında çeşitli etkinliklere ev sahipliği yapan Manisa Cumhuriyet Alanı'nda bu kez Anadolu Ateşi sahne aldı. Gösteri öncesinde çeşitli grupların konserleriyle halk coşarken, protokolde kriz yaşandı. Festival kapsamında Manisa'ya davet edilen Sudan'ın Manisa ile kardeş şehri Hartum'un Belediye Başkanı Sıddık Şeh ve beraberindekiler kendilerine ayrılan yerlere başkaları oturduğu için önce yer verilmesini bekledi. Ancak yer verilmeyince heyet üyeleri alanı terk etti. Bu sırada gergin anlar yaşandı.


Alanı dolduran binlerce kişinin beklediği an geldiğinde ise büyük bir coşku yaşandı. 200 dansçının görev aldığı ve Genel Sanat Yönetmenliğini Mustafa Erdoğan'ın yaptığı grup, görkemli bir şovla sahneye çıktı. Birbirinden güzel dansları başarıyla sahneleyen grup üyeleri sık sık Manisalılardan alkış aldı. Özellikle Ege Bölgesi'ni simgeleyen Efe ve Zeybek oyunu, Manisalılar tarafından büyük beğeniyle izlendi. Bugüne kadar sergiledikleri 2 bin gösteriyle yaklaşık 11 milyon sanatseverle buluşan Anadolu Ateşi'nin gösterisi yaklaşık 1 saat sürdü. Gösterinin final bölümünde dev kadro kalabalığı selamladı.


Manisa Valisi Celalettin Güvenç, Belediye Başkanı Cengiz Ergün, MHP Manisa Milletvekilleri Mustafa Enöz, Erkan Akçay, Manisa'yı, Mesiri Tanıtma ve Turizm Derneği Başkanı Ufuk Tanık ve İl Kültür ve Turizm Müdürü Erdinç Karaköse gurup üyelerine plaket ve çeşitli hediyeler verdi. Ayrıca görevliler tarafından sanatçılara mesir macunu hediye edildi. Grup törenin bitiminde final gösterini yaparak sahneden ayrıldı. Törenin sonunda Manisalılar Anadolu Ateşi'ni ayakta alkışladı.
Amerika'daki New York Madison Square Garden, Chicago Theater, Paris Bercy, Çin Halk Cumhuriyeti Parlamento Binası, Mısır'da Giza Piramitleri gibi dünyaca ünlü merkezlerde sahne alan Anadolu Ateşi, 10 yılda 11 milyon sanatseverle buluştu. Grupta 200 dansçı görev alıyor. Anadolu Ateşi eş zamanlı olarak 3 ayrı yerde sahne alabiliyor. Dansçıların 120'si ise hem Anadolu Ateşi'ni, hem de Troya'yı oynayabiliyor

İha
Yayın Tarihi : 26 Nisan 2009 Pazar 05:04:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?