30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

Anadolu lisesi'nde mezuniyet sevinci

Manisa'nın Turgutlu ilçesinde eğitim ve öğretim veren Anadolu Lisesi'nde bu yıl 13. mezuniyet kutlaması yapıldı. Diplama alan 150 öğrenci, sevinçlerini aileleriyle paylaştı.


Turgutlu Anadolu Lisesi bahçesinde düzenlenen mezuniyet kutlamasına öğrenci velileri büyük ilgi gösterdiler. Müzik eşliğinde dans edip eğlenen öğrenciler, aynı zamanda okullarından ayrılacak olmanın da burukluğunu yaşadılar. Veliler de çocuklarının yaşadığı sevinç ve heyecanı paylaştılar. Mezun olan iki öğrenci okulun flamasını, gelecek yıl 4. sınıfta eğitim görecek iki öğrenciye öperek teslim ettiler. Daha sonra mezun olan öğrencilere diplomaları verildi. 150 öğrenci keplerini havaya fırlatarak ortaya renkli görüntüler sergilediler.


Kutlamada konuşma yapan okul müdürü Hayrettin Uslu, "Turgutlu Anadolu Lisesi olarak felsefemiz her geçen yıl bir önceki yıla göre başarıyı ve eğitim kalitemizi yükseltmektir. Öğrencilerimize ve öğretmenlerimize en sağlıklı ortamlarda eğitim öğretim imkanları sunmaya çalışıyoruz. Sevgili gençler, hayatınızı yönlendirecek basamaklardan birini daha tamamlamış bulunmaktasınız. Şüphesiz ki birçok kazanımlarınız ve bunun yanında anılarınız oldu. Bir süre sonra geçmişte yaşananları tebessümle hatırlayacaksınız. Bir çok gezi, gözlem, deney ve çalışma yaptınız. Yıllar süren zorlu bir uğraş sonucu bir çok bilgi öğrenerek bir diploma edindiniz. Ancak doğal olarak yıllar sonra bu bilgilerin bir çoğunu unutacaksınız. Bir çoğunun da bilimdeki gelişmeler nedeniyle eskimiş ve geçerliliğini yitirmiş olduğunu göreceksiniz. Turgutlu Anadolu Lisesi mezunu olarak özel sorumluluklar taşıyorsunuz. Başarılı olmak ailenize, içinde yaşadığınız kente hizmet etmek, yapacağınız çalışmalarla alt sınıflardan gelen öğrenci kardeşlerinize örnek olmak durumundasınız." dedi. Öğrencilerine 15 Haziran pazar günü yapılacak olan ÖSS'de başarılar dileyen uslu, "Biz sizlere güveniyoruz. Sizler de güvenin. Sizler bizim onurumuz ve gururumuzsunuz." şeklinde konuştu.

...
Yayın Tarihi : 1 Haziran 2008 Pazar 02:42:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?