3
Mayıs
2024
Cuma
MANİSA

Anavatan'ı karıştıran mesaj

Anavatan Partisi Salihli ilçe Teşkilatı’nın pazar günü protokol üyeleri ve basın mensuplarının cep telefonlarına geçtiği hatalı mesajda, 11 Nisan 2009 tarihinde hayatını kaybeden Yönetim Kurulu Üyesi Adnan Erten’in 15 Ağustos 2009 Cumartesi günü öğleden sonra defnedileceği duyurulunca partililer şaşkınlık yaşadı.

Anavatan Partisi Salihli İlçe Teşkilatı, 16 Ağustos Pazar günü yapılacak olan ilçe kongresine tüm basın mensuplarını ve protokolü davet etmek üzere mesaj hazırladı. Hazırlanan mesaj kongreye davet edilmek üzere tüm basın mensuplarına ve protokol üyelerine gönderileceği sırada bir hata oluştu. Basın mensupları ve protokol üyelerinin cep telefonlarına kongreye davet mesajı gönderileceği yerde, 11 Nisan 2009 tarihinde kalp krizi geçirecek vefat eden Yönetim Kurulu Üyesi Adnan Erten’e (50) ait mesaj gönderildi. Bu hata sonucu basın mensupları ve mesajı alan çok sayıda kişi şaşkınlık yaşayıp telefona sarıldı.

YANLIŞLIKLA OLDU!
Hatanın kendilerinden kaynaklanmadığını ifade eden Anavatan Partisi İlçe Başkanı Ali İkbal Demirel, “Basın mensuplarına ve protokol üyelerine Pazar günü yapılacak olan ilçe kongremize davet mesajı göndermeye karar verdik. Hazırlanan metin mesaj iletim merkezine verildi. Ancak bilgisayarda daha önce partililerimize gönderdiğimiz ve 11 Nisan’da aramızdan ayrılan Yönetim Kurulu Üyemiz Adnan Erten’e ait mesaj kalmış. Kongreye davet mesajı yerine Rahmetli Erten’e ait mesaj gönderilmiş. Kendi telefonuma bile bu mesaj geldi. Büyük şaşkınlık yaşadım. Daha sonra durumu düzeltip hemen kongreye davet mesajlarını yolladık” dedi.

Cep telefonu mesajı şaşkınlığının yaşandığı Anavatan Partisi İlçe Teşkilatı’nda gerçekleştirilen kongre sonucu mevcut başkan Ali İkbal Demirel güven tazeledi. Parti binasında yapılan kongreye Anavatan Partisi Merkez Karar Yürütme Kurulu (MKYK) Üyesi Adil Aygül, İl Başkanı İsmail Çalışkan, Merkez İlçe Başkanı Nazir Beygit ile partililer katıldı.

2011’DE SEÇİME ORTAK GİRİLECEK
Parti binasında Anavatan ve Demokrat Parti’nin birleşme sürecine ilişkin açıklamalarda bulunan Merkez Karar Yürütme Kurulu Üyesi Adil Aygül “6 Eylül 2009’da gerçekleştirilecek olan Manisa İl Kongresi öncesi ilçe kongrelerimizi tamamlıyoruz. Demokrat Parti ve Anavatan Partisi 5 Mayıs 2007 tarihinde bir anlaşma yapmıştı. Şuanda 2 partinin bütünleşmesi içi çalışılıyor. İki partinin kongrelerinden çıkan isimler bir partinin çatısı altında faaliyet gösterecek. Her iki partide eşit şekilde temsil edilecek. Yeni partide başkanlık ve eş başkanlık kavramları olacak. Bizler artık 2011’deki seçimlerde kamuoyuna neler vaat edeceğimize dair çalışmalar yürütüyoruz. Artık yeni bir siyasi görüş ortaya çıkıyor” dedi.

Aygül, Demokrat Parti ve Anavatan Partisi’nin birleşmesi ile merkez sağın yeniden şekilleneceğini de belirterek “Her iki partinin de görüşleri birbirine çok yakın. Anavatan Partisi, şehirli kimliği ile ön planda Demokrat Parti ise köylü kimliği ile ön planda. Ancak artık köylü ve şehirli ortadireği de yanına alarak ana merkez sağı oluşturacaktır” diye konuştu.

ALİ İKBAL DEMİREL GÜVEN TAZELEDİ
Konuşmaların ardından kongreye gidildi. Tek liste ile gidilen seçimlerde mevcut başkan Ali İkbal Demirel kullanılan oyların tamamını alarak yeniden güven tazeledi. Liste de şu isimler yer alıyor.

Ayhan Adıgüzel, Sadık Kuşuluoğlu, Göksal Akyol, İrfan Kocaer, Arif Bilgiç, Murat Pehlivan, Hasan Çetin, Tahir Kaya, Özkan Peker, Abdullah Emir, Lütfiye Örün, Kazım Taş, Zeki Akar, Celal Kabasakal, Selim Tavas, İsa Yılmaz, İbrahim Özdemir, Mehmet Emin Yakın, Mustafa Özpınar, Tuncay Aydın.
 

iha
Yayın Tarihi : 17 Ağustos 2009 Pazartesi 13:59:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?