3
Mayıs
2024
Cuma
MANİSA

Anne sütünün önemi anlatıldı

Kaliteli sağlık hizmeti ve eğitim çalışmalarıyla 2003 yılında "Bebek Dostu Hastane" ünvanını alan Sarıgöl Devlet Hastanesi'nde, annelere ve hamile bayanlara yönelik anne sütünün önemi konusunda eğitim toplantısı düzenlendi.
 

Baş Hemşire Naciye Gürlek ve Eğitim Hemşiresi Ummahan Dalkıç tarafından verilen eğitime anneler büyük ilgi gösterdi. Hemşire Ummahan Dalkıç, sağlıklı ve mutlu bir bebeğe sahip olmak için bebeğe ilk 6 ay sadece anne sütünün verilmesi gerektiğini vurgulayarak, "İlk altı aydan sonra uygun ek besinlerle birlikte iki yaşına kadar emzirmeye devam edilmelidir. Anne sütü mükemmel bir besin içeriğine sahiptir. Bebeğin vücut ve ruh sağlığı için en uygun, en doğal ve taze besindir.

Anne sütü kolay sindirildiği için bebeklerde ishal, karın ağrısı ve kabızlık az görülür. Anne sütü her zaman temiz ve mikropsuzdur. Ayrıca anne sütü, bebeği enfeksiyonlardan koruyan faktörlere sahiptir." dedi. Slayt gösterimi eşliğinde bilgiler veren Baş Hemşire Naciye Gürlek ise, anne sütü alan bebeklerin diğer besinlerle beslenen bebeklerden daha zeki olduklarını ifade ederek, "Emzirme, annenin gebelik süresince aldığı fazla kiloların harcanmasına yardımcı olur.

Emziren annelerde meme ve yumurtalık kanseri daha az görülür. Anne sütü, anne ile bebek arasında özel bir sevgi bağının kurulmasına neden olur. Anne sütü alan bebeklerin sağlıklı bir kişilik kazanması kolaylaşır. Bebek her ağlayışında emzirilmemelidir. Yeni doğan bebekler gece de dahil olmak üzere günde 8-10 öğün emzirilmelidir. Öğün sayısı bebek büyüdükçe azaltılmalıdır." diye konuştu.
 

İha
Yayın Tarihi : 10 Nisan 2009 Cuma 14:04:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?