3
Mayıs
2024
Cuma
MANİSA

Annesinin öğretmeni oldu

Sarıgöl Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından yetişkinlere yönelik açılan okuma-yazma kursunda, 63 yaşındaki Hafize Demirtaş öğretmen oğlu Osman Demirtaş'a talebe oldu.

Atatürk İlköğretim Okulu'nda yetişkinlere yönelik 27 sınıfta okuma-yazma kursu açıldı. 226 kişinin katıldığı kursta görev alan Öğretmen Osman Demirtaş'a (40) annesi Hafize Demirtaş ta talebe oldu. Oğlunun talebesi olmaktan büyük gurur ve mutluluk duyan anne Hafize Demirtaş, ”Ben okula hiç gitmedim ama oğlumu okutup öğretmen yaptım. Oğlum, 'Anne gel seni de okutayım' der dururdu. Ancak benim işlerimin yoğunluğundan fırsat bulamadım. İlçede okuma-yazma bilmeyenler araştırıldı. Kurs açılacağını oğlum söyledi. 'Anne bu fırsatı değerlendirelim. Senin yaşındaki bayanlar gelecek' diyerek beni ikna etti. Kaydımı yaptırdım. Kursta beni oğlumun sınıfına verdiler. Çok mutlu oldum. Okumayı yazmayı öğreneceğim." dedi.

Atatürk İlköğretim Okulu Öğretmeni Osman Demirtaş ise, "20 yıllık öğretmenim. Yıllardır annemi okutmak için yalvardım ama hep işlerini bahane etti. Bu kurslar için kendisini ikna ettim ve derslere katılmaya başladı. Annemle birlikte yengem Fadime Ateş te öğrencim oldu. Yıllar sonra annemi ve yengemi okutmanın mutluluğunu yaşıyorum." dedi.

Sarıgöl Halk Eğitim Müdürü Halil Tuna yaptığı açıklamada, "Sarıgöl ve çevresinde okuma-yazma bilmeyen 226 kişi için 27 sınıfta kurs açtık. Kurslarımız 90 saatliktir. Kurs sonunda okuma yazma öğrenenlere belgeleri verilecektir. Ayrıca ilçemiz ve çevresinde okuma-yazma bilmeyen kalmayana kadar kurslarımız devam edecektir." dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 17 Mart 2009 Salı 23:43:27
Güncelleme :18 Mart 2009 Çarşamba 00:56:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?