30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

Antik tiyatroyu temizlediler

Uluslararası Gençlik Çalışma Kampları Projesi çerçevesinde çeşitli ülkelerden Manisa'nin Alaşehir ilçesine gelen öğrenciler, burada tarihi yerlerde temizlik yaparak Ege bölgesi antik kentlerini ziyaret ettiler.


42 ülkenin katıldığı Kültürel Etkinlikler Programı doğrultusunda 3 Güney Koreli, 2 Fransız, 2 Sırbistan ve 1 İtalyan gencin bulunduğu gençlik grubu, Alaşehir Ticaret Borsası sponsorluğunda ağırlandı. 14 gün süresince çeşitli faaliyetler gerçekleştiren yabancı gençler, Alaşehir Ticaret Borsası hizmet binasının çevre temizliğini yaptılar. Alaşehir'in tarihi yerlerinden St. Jean kilisesi, Akrapol (Toptepe) Antik Tiyatrosu'nda çevre temizliği yapan gençler, Pamukkale, Kuşadası ve Efes gezisine katıldılar.


Etkinlikle ilgili bilgi veren Alaşehir Ticaret Borsası Başkanı Hüseyin Soygür, "Amacımız dünya gençliği ile Türk geçliğini kaynaştırmak ve yapılan ortak faaliyetlerle Dünya barışına katkıda bulunmak. Bu doğrultuda yabancı genç konuklarımıza yönelik tanıtım gezileri yapıyoruz. Ticari açıdan da Alaşehir'den yapılan ihracat faaliyetlerini göz önünde bulundurarak, ilçemizin tarihi yerlerinin yanı sıra ihracat ürünlerimizi de tanıtıyoruz. Bu tür sosyal etkinliklerimize önümüzdeki yıllarda da devam edeceğiz."dedi.

iha
Yayın Tarihi : 15 Temmuz 2008 Salı 13:55:06
Güncelleme :15 Temmuz 2008 Salı 14:02:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?