30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

Araç fenni muayenesinde gerginlik

Manisa'nın Sarıgöl ilçesinde araçların fenni muayenesini yaptırmak için sıra bekleyen araç sahipleri arasında, yoğunluk nedeniyle zaman zaman kargaşa yaşanıyor.


Karayolları Genel Müdürlüğü'nün araç fenni muayene işlemlerini özelleştirme kararı üzerine bir çok il ve ilçede özelleştirme uygulaması yapıldı. Ege bölgesinde az sayıda kalan resmi muayene istasyonlarından biri olan Sarıgöl, çevre ilçelerin yanı sıra Denizli, Aydın, izmir'den araç muayenesi yaptırmak isteyen binlerce vatandaşın akınına uğruyor. Vize alabilmek amacıyla araçlarına fenni muayene yaptıracak vatandaşlar, uzun kuyruklarda saatlerce beklemek zorunda kalıyor. Bazı sabırsız araç sahipleri kargaşaya neden olurken, çıkan sert tartışmalar kavgaya dönüşmeden araya giren diğer araç sürücüleri tarafından önleniyor.


Cadde ve sokakların muayene için bekleyen araçlarla dolu olduğu Sarıgöl'de, vatandaşların araçlarının fenni muayenelerini yaptırmakta çok aceleci davrandığını belirten Karayolları Araç Kontrol Teknisyeni Bülent Meral şunları söyledi: "Çevre illerde araçların fenni muayeneleri özelleşti. Bu özelleşen yerlerde araçlar bilgisayar ortamında bakılıyor ve 110 çeşit bakımdan geçiyor. Araç sahipleri sırada beklememek için özelleştirmeye geçmeyen bölgelere akın ediyor ancak bu yoğun başvuru bizde de sıkınyıya neden oluyor. Elimizden geldiğince işlemleri biran önce yapmaya çalışıyoruz." dedi.

iha
Yayın Tarihi : 29 Temmuz 2008 Salı 18:50:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?