4
Mayıs
2024
Cumartesi
MANİSA

Arınç, emekli paşalarla açılış yaptı

Manisa'nın Turgutlu ilçesinde, 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren, emekli paşalar Hilmi Özkök ve Fikret Küpeli ile birlikte bir dizi açılış törenlerine katılan Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Bülent Arınç, Turgutlu Belediyesi tarafından yaptırılan ve hayırsever Niyazi Üzmez'in eşi İnci Üzmez'in adının verildiği 24 derslikli İnci Üzmez Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'ni gezdi. Arınç, Üzmez ailesi ile hatıra fotoğrafı çektirerek, Niyazi ve İnci Üzmez çiftine plaket verdi.

Buradaki programın ardından Arınç ve beraberindekiler, Turgutlu Belediyesi, Özlem Seyahat ve Turgutlu otobüs firmaları tarafından ortaklaşa yaptırılan yeni otobüs garajının açılışını yaptı. Esnaf ve yolcular ile sohbet eden Arınç, Belediye Başkanı Serhat Orhan'dan bilgi aldı. 3.5 milyon TL'ye mal olan garaj ile ilgili Arınç, "Bu garaj Turgutlu'ya 50 yıl boyunca çok rahat hizmet verebilir. Esnafımıza kazasız günler dilerim" dedi.

YEM FABRİKASININ AÇILIŞI
Günün son programında ise Türkiye'nin en kapasiteli ve gelişmiş Matlı Yem Fabrikası'nın açılış töreni gerçekleşti. Törende konuşan Matlı AŞ. Yönetim Kurulu Başkanı Özer Matlı, "Yatırım bedeli 18 milyon TL olan Turgutlu üretim tesisi, toplam 31 bin 559 metre kare alan üzerinde kurulu olup 7 bin 672 metre kare kapalı alana sahiptir. İleri teknoloji ürünü makinelerle üretimin yapılacağı tesiste Türkiye'de bir ilk olarak en büyük kapasiteli büyükbaş yem üretim tesisi hizmete açılmış olacak. Saatte 100 ton yem üretilecek Turgutlu üretim tesisleri, büyükbaş ve kanatlı yemlerinin yanı sıra special yem üretimi yapabilecek teknoloji ve kapasitede hazırlandı.

Hayvanların beslenme dönemlerine göre üretilen yem çeşitlerinin yanı sıra işletmelere özel ürünler de yetiştiricilerin hizmetine sunulacak. Yem üretimine 1988 yılında Karacabey tesislerinde başlayan Matlı A.Ş., sektörde kendine seçtiği 'sürekli gelişme' vizyonunu, Konya fabrikasından sonra bugün yüksek teknolojiyle donatılmış modern 3. fabrikası olan Turgutlu yem üretim tesisiyle sürdürmektedir. Ürettiği müşteri hizmetleri ve sektöre yaptığı yatırımlarla, tarımsal ekonomide Burdayem ve Proyem markalarıyla 'yem' denildiğinde akla ilk gelen marka olmayı başarmıştır. Matlı A.Ş. yüksek kaliteli yemleri ve sahada müşteri hizmetlerinde verdiği destek çalışmalarıyla biliniyor. Özellikle Yemcard'la kurmuş olduğu CRM tabanlı müşteri ilişkileri yönetim sistemiyle Matlı, sektörde her zaman yeniliklerin öncüsü oldu. Matlı A.Ş., Marmara, Ege, Trakya, Akdeniz, İç Anadolu ve Karadeniz bölgelerinde hizmet vermektedir. 2009 yatırım programında hız kesmeyen Matlı A.Ş. Turgutlu tesisinin açılışının yanı sıra bugün iki tesisin daha temsili temelini atıyor" şeklinde konuştu.

Daha sonra konuşan Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Bülent Arınç, "Böyle bir dönemde yatırım yapan Matlı AŞ. yetkililerini kutluyorum. Çok güzel bir tesis olmuş. Burada istihdama da katkı sağlanacak. Çalışan işçilerimize hayırlı işler dilerim" dedi. Daha sonra Matlı A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Özer Matlı ve Başkan Vekili Önder Matlı, Arınç ile Turgutlu Belediye Başkanı Serhat Orhan'a plaket sundular. Arınç daha sonra bilgisayarlı olarak üretim yapılan fabrikada butona basarak üretimi başlattı.
 

iha
Yayın Tarihi : 23 Mayıs 2009 Cumartesi 17:38:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?