30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

Arınç, tartıştığı çiftçiden özür diledi

Eski TBMM Başkanı ve AKP Manisa Milletvekili Bülent Arınç, Manisa Turgutlu’da Süleyman Aksu adlı çiftçi ile arasında geçen tartışmadan dolayı üzgün olduğunu belirterek özür diledi

Arınç, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, geçen hafta Turgutlu ilçe kongresinde, bir şahsın sürekli laf attığını görünce söz verdiğini, bu kişinin, “Bizi öldürdünüz, bizi yok ettiniz. Bu sebeple AKP ve hükümetinize teessüf ederim“ dediğini anlattı.

Arınç, şunları söyledi: “Bu kişinin suçlayıcı bir konuşma yapması ve kongrenin huzurunu bozacak şekilde devam etmesi karşılığında ben de sinirlenmiş oldum ve kendisine televizyon ve gazetelerde yayınlanan şekliyle bir cevap verdim.
Şüphesiz bu olay tasvip edilecek bir olay değildir. Günün yorgunluğu ve iftara çok yakın bir saatte bu şekilde bir konuşmaya muhatap olmak beni fevkalade olumsuz etkiledi. Ben de böyle bir cevap vermek mecburiyetinde kaldım. Üzüntüm şudur; her şeye rağmen olumsuz bir söz ve davranışla karşılaşsam bile bir siyasetçi olarak maksadını aşan veya yaralayıcı bir cevap vermemeliydim. Bu sebeple toplantıya katılanlardan ve tüm kamuoyundan özür dilerim. Ben ismi geçen Süleyman Aksu ile yaşadığımız olaydan dolayı üzgün olduğumu ve özür dilediğimi ifade ediyorum.”

Milliyet
Yayın Tarihi : 24 Eylül 2008 Çarşamba 11:07:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?