5
Mayıs
2024
Pazar
MANİSA

Arınç 1 okul 5 fabrika açtı

BAKAN ARINÇ, MANİSA'DA MESLEK LİSESİ VE BEŞ FABRİKA AÇTI

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, memleketi Manisa'da Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) 450 kişiye istihdam sağlayacak, yatırım bedeli toplam 64 milyon lira olan 5 fabrika ile bir Endüstri Meslek Lisesi'nin toplu açılışını gerçekleştirdi.

Manisa OSB Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nde düzenlenen törene Arınç'ın yanı sıra Manisa Valisi Celalettin Güvenç, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi, Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Rektörü Prof. Dr. Semra Öncü, MHP Manisa Milletvekili Mustafa Enöz, sanayiciler ve vatandaşlar katıldı. Manisa OSB Yönetim Kurulu Başkanı Sait Türek yaptığı konuşmada, OSB'nin 40 yılı aşan hizmetiyle deneyimiyle, bünyesinde yer alan büyük sanayi kuruluşlarıyla

yarınlara güvenle ilerlediğini, sanayinin yıldızlarının parladığını söyledi. Her zaman ilkleri hedeflediklerini, sürekli kendilerini yenilediklerini dile getiren Türek, bölge sanayicilerine Türkiye'nin en ucuz, en sağlıklı altyapı hizmetlerini her zaman sunmayı ilke edindiklerini bildirdi. MOSB Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nin bölgenin en büyük eksiği olduğunu ve bunun üzerine en iyisini yapmaya çalıştıklarını ifade eden Türek, okulun 19 dersliği, 20 atölye ve laboratuvarıyla 860 öğrenci

kapasitesinin bulunduğunu anlattı. Bölgelerinde yeni açılan 5 fabrikanın toplam yatırım bedelinin 64 milyon lira olduğunu, bu tesislerde 450 kişinin istihdam edileceğini vurgulayan Türek, bölgelerinde yatırımların hız kesmeden sürdüğünü sözlerine ekledi.

Manisa Milli Eğitim Müdürü Aziz Ersoy da, yeni okul türlerinin oluşturulabilmesi için MOSB yönetiminden bir meslek lisesi talebinde bulunduklarını ve protokol imzaladıklarını, bunun üzerine 12 milyon liraya malolan okulun yapıldığını, bu okulda 180 öğrencinin eğitim göreceğini, 3 ana dalda eğitim verecek olan okula öğrencilerin sınavla alınacağını söyledi.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, kentte özellikle eğitimde hayırseverlerle yapılan protokollerle çok sayıda okulun açıldığını, Manisa OSB'nin de en büyük ihtiyacı olan ara eleman ihtiyacını karşılamak için yapılan Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nin büyük önem taşıdığını belirtti. Bakan Arınç, ''Gençlerimize hayırlı olsun. Onların velileri eminim çok mutlu olacaklar. Çocuklarının kızlı-erkekli böyle güzel, 10 milyon liranın üzerinde mal olmuş sınıflarıyla, laboratuvarlarıyla rahatlıkla eğitim görecekleri bir güzel kuruma kavuştular'' dedi.

"BU MUHTEŞEM LİSEMİZ PEK ÇOK HAYIRSEVER İÇİN DE GÜZEL BİR ÖRNEK OLUŞTURACAKTIR''

MOSB yönetiminin, sadece kendi meslektaşlarının, işadamlarının çıkarlarını korumakla kalmayıp eğitimde de kendini gösterdiğini, sosyal yararlılık ilkesi içinde çalışmalarına devam ettiğini ifade eden Arınç, böyle bir okulu Manisa'ya kazandırdıkları için MOSB yönetimine teşekkür etti. Manisa'nın büyümesi, kalkınması, gelişmesi, her alanda başarılı olması için çalıştıklarını, kentte el ele vererek sadece kamu yatırımları olarak değil, sosyal sorumluluk gereği bu tür okullar, liseler, fakülteler,

yüksekokullar yapacaklarını dile getiren Arınç, geçen günlerde Kayseri'de olduğunu, bu kentte 2'si vakıf, 2'si devlet olmak üzere 4 üniversite bulunduğunu, kentte, ''Hayrın Kadar Konuş'' sloganının bulunduğunu anlattı. Bülent Arınç, ''Paran kadar, boyun kadar değil, 'hayrın kadar konuş' diyorlar. Hayırla yarışıyorlar. Kayseri kendisini artık bu sloganla Türkiye'ye ve dünyaya tanıtıyor. Eminim, Manisa da bunun gibi olacaktır. MOSB'nin yaptığı bu muhteşem lisemiz pek çok hayırsever için de güzel bir örnekoluşturacaktır'' diye konuştu.

Bakanlar Kurulu toplantısına katılacağı için etkinlikte fazla duramayacağını, bir önceki Bakanlar Kurulu toplantısına da Moğolistan'da olduğu için katılamadığını ifade eden Arınç, ''Bu ikincisidir. Biz olmayınca bakarsınız habersiz bir şeyler yapılır. O yüzden eksik olmamakta fayda var'' şeklinde konuştu.

15 Mayıs'ta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kente gelerek 6 bin kişilik istihdam sağlayacak 200 milyon dolarlık yatırımla 12 fabrikanın temel atma törenine katıldığını hatırlatan Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Arınç, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın da daha sonra gelerek burada bir fabrikanın açılışını gerçekleştirdiğini, bugün de 5 fabrikanın hizmete gireceğini söyledi. Arınç şöyle konuştu:

''Manisa'ya ne kazandırılıyorsa, bu bizi mutlu ediyor. Bir kişinin daha iş sahibi olması, bir ocağın tütmesi, bir eve ekmek girmesi, bir değerli insanın iş bulabilmesi ve ülkenin yatırımına kalkınmasına öncülük etmesi bizi mutlu ediyor. Manisa'mız üniversitesiyle, üniversite-sanayi işbirliğiyle, sanayicilerle, üniversitemizin öğrencileri ve akademisyenleri arasında irtibatı kurmak ve geliştirmek mecburiyetindeyiz. Son yıllarda Ar-Ge çalışmalarına büyük kaynaklar ayırdık. 2002'de 40 milyon lira olan bu

kaynak 500 milyon liraya ulaşmıştır. Türkiye'de artık Ar-Ge çalışmalarına çok önem veren kuruluşlarımız var. Bu konuda Vestel'i örnek gösteriyorum. Vestel'i dünya markası yapan Ar-Ge'ye çok büyük pay ve imkan ayırmalarıdır. Bu bütün dünyada da böyledir. Ar-Ge'yi ihmal ederseniz, durduğunuz yerde kalırsınız. Araştırmayla, geliştirmeyle dünya piyasasına hakim olursunuz. Türkiye'nin gözbebeği olan bir il olarak Manisa'nın mutlu, güleryüzlü, refah düzeyi yüksek bir düzeye ulaşmasını candan arzu ediyoruz.''

BAKAN ARINÇ HİNT KIYAFETİ GİYDİ

Manisa-İzmir arasındaki Sabuncubeli mevkiine 2,5 kilometrelik tünel yapılacağını sözlerine ekleyen Bakan Arınç, çalışmaların kısa sürede başlayacağını ifade etti. Öğrencilere de seslenen Arınç, öğrencilerden okulun hakkını vermesini istedi.

Konuşmaların ardından Arınç, OSB Başkanı Türek'e teşekkür belgesi ve plaket verdi. Daha sonra tesislerin ve okulun açılış kurdelesini beraberindekilerle birlikte kesen Bakan Arınç, tesisleri gezdi. Etkinlikte, MOSB Teknik Endüstri Meslek Lisesi ile Bornova Matbaa Mürekkepleri AŞ, Doğuş Vana ve Döküm Sanayi, Gencer Ambalaj, Metrosan Endüstri ile Tafe İnternational Traktör ve Tarım Ekipmanları Şirketleri de hizmete açıldı.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç buradaki törenin ardından, Massey Ferguson marka traktörlerin Manisa'da üretimini yapan Hindistanlı Tafe İnternational Traktör ve Tarım Ekipmanları fabrikasına geçti. Burada Hintli kıyafeti giydirilen Arınç ve Vali Güvenç, firma yetkilileri ile birlikte açılış kurdelesi kestiler. Arınç ve protokol daha sonra da fabrikayı gezdiler.

BAKAN ARINÇ, MANİSA'DA MESLEK LİSESİ VE BEŞ FABRİKA AÇTI
BAKAN ARINÇ, MANİSA'DA MESLEK LİSESİ VE BEŞ FABRİKA AÇTI
BAKAN ARINÇ, MANİSA'DA MESLEK LİSESİ VE BEŞ FABRİKA AÇTI
BAKAN ARINÇ, MANİSA'DA MESLEK LİSESİ VE BEŞ FABRİKA AÇTI
BAKAN ARINÇ, MANİSA'DA MESLEK LİSESİ VE BEŞ FABRİKA AÇTI
BAKAN ARINÇ, MANİSA'DA MESLEK LİSESİ VE BEŞ FABRİKA AÇTI
İHA
Yayın Tarihi : 8 Kasım 2010 Pazartesi 13:13:00
Güncelleme :8 Kasım 2010 Pazartesi 16:23:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?