4
Mayıs
2024
Cumartesi
MANİSA

Arınç bu projeyi çok beğendi

Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Bülent Arınç, Manisa'da Olimpik Yüzme Havuzu ve diğer tesislerde incelemelerde bulundu.

Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Bülent Arınç, Ankara'dan hava yoluyla İzmir'e, buradan da karayoluyla Manisa'ya geldi. Arınç, Sabuncubeli mevkiinde Vali Celalettin Güvenç, Belediye Başkanı Cengiz Ergün, İl Emniyet Müdürü Adem Aydemir, AK Parti İl Başkanı Mustafa Uyumaz ve bürokratlar tarafından karşıladı.

Konvoy eşliğinde Manisa'ya giriş yapan Arınç için ikinci bir karşılama töreni de Şehzade Mehmet Koleji önünde gerçekleştirildi. Karşılama töreninin ardından Arınç ve berberindekiler, Olimpik Yüzme Havuzu'nu gezdi. Arınç, bu yıl Manisa Valiliği'nin öncülüğünde çeşitli kurum ve kuruluşların desteğiyle kenar semtlerdeki çocukların sulama kanallarında yüzmelerini önlemek amacıyla uygulanan proje hakkında bilgi aldı. Havuzdaki çocuklarla yakından ilgilenen Arınç, projeyi beğendi.

Vali Güvenç, her hafta cumartesi günü muhtarlar aracılığıyla belirlenen çocukların resmi araçlarla alınarak havuza getirildiğini ve güvenli bir ortamda eğlenmelerinin sağlandığını söyledi. İncelemeler esnasında çocuklara bir günün yetmeyeceği, bundan sonra cumartesi ve pazartesi günleri çocukların havuza getirilmesi kararlaştırıldı.

Arınç'ın etrafını saran çocuklar, teşekkür ettiler. Tesislerde incelemelerde bulunan Arınç, son çalışmalarla ilgili Gençlik ve Spor İl Müdürü Murat Özel'den de bilgi aldı. Tesislerin yanındaki mini futbol sahasını da gezen Arınç, aynı bölgeye yapılması gündemde olan Spor Lisesi için Zorlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu'dan yardım istenebileceğini dile getirdi.

Arınç, incelemelerinin ardından muhtarlarla kısa bir toplantı yaparak, sorunlarını dinledi. Daha sonra Olimpik Yüzme Havuzu Kondisyon Merkezi ve diğer tesisleri de gezen Arınç, görevlilere teşekkür ederek tesislerden ayrıldı.
 

iha
Yayın Tarihi : 27 Haziran 2009 Cumartesi 16:12:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?