5
Mayıs
2024
Pazar
MANİSA

Arınç kimden korkuyor?

ARINÇ, YEREL MEDYA MENSUPLARINA SERTİFİKA VERDİ

Basın İlan Kurumu ve Spikerler Derneği'nin Manisa'da düzenlediği eğitim seminerine katılan Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Yerel medyada, yazılı medyadaki ilan reklam gelirlerinde bir artış temin ettik" dedi.

Saruhan Otel'de düzenlenen "Yerel Medya Eğitimi" seminerine NTV'de program yapan Oğuz Haksever katıldı. Seminerin akşam saatlerinde gerçekleştirilen sertifika törenine Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç konuk oldu. Arınç yaptığı konuşmada, medyayla ilgili kurum ve kuruluşlardan sorumlu bir bakan olduğunu, Basın İlan Kurumu'nun büyük bir çalışma içerisinde bulunduğunu anlattı. Türkiye genelinde Basın İlan Kurumu'nun yeni şubelerinin açıldığını, kurumun geçen ay kararnamesinin yayınlandığını belirten Bakan Arınç, "Yerel medyada, yazılı medyadaki ilan reklam gelirlerinde bir artış temin ettik. Yerel medya konusunda bizden taleplerin başında bu geliyordu" dedi.

Etkinliğe katılan spikerlerin ekranlardan tanınan kişiler olduğunu, sundukları nitelikli programları takdir ettiklerini kaydeden Arınç, sunucu, takdimci, spiker kavramının birbirinden farklı olduğunu söyledi. Takdimcilerin de, konuşmacıların da çok büyük bir zorluğu olduğunu, kendilerini mutlaka programda olan herkese hitap etmek zorunda hissettiğini anlatan Arınç, "Sayın Valim, Sayın Belediye Başkanım, varsa Sayın Milletvekilim, Sayın Ziraat Odası Başkanım gibi..Sayın Cemil Çiçek'in çok güzel bir sözü var, 'Sayınları saya saya bitiremiyoruz' diye" diye konuştu.

"BAZILARINDAN DA KORKUYORUM"

NTV'de program yapan Oğuz Haksever'e programını beğeniyle izlediğini belirten Arınç, şunları söyledi:

"Büyük bir zevkle izliyoruz. Konuya sahip, herkesle nazik ilişkiler kuruyor. Bazen biz de katılıyoruz, şimdi katılamaz olduk. Ama programları zevkle izlediğimi söyleyebilirim. Bütün ekranlarda güler yüzleriyle, insanı rahatsız etmeyen tavırlarıyla arkadaşlarımız önemli görevler yapıyorlar. Bazılarından da doğrusu korkuyorum. İzlerken azarlayacak, paylayacak gibi geliyor insanı. Bazen telefonla katıldığımda veya izlediğimde kaş çatanları da biliyorum. 'Şimdi bunun sırası mıydı? Bunlar konuşulur mu' der gibi. Onların hoşuna gidecek şeyleri çoğu zaman da yapamıyoruz. Ama spikerlere ihtiyacımız var."

Bakan Arınç, konuşmasının ardından seminere katılan 5 kişiye sertifikalarını verdi.

ARINÇ, YEREL MEDYA MENSUPLARINA SERTİFİKA VERDİ
ARINÇ, YEREL MEDYA MENSUPLARINA SERTİFİKA VERDİ
ARINÇ, YEREL MEDYA MENSUPLARINA SERTİFİKA VERDİ
İHA
Yayın Tarihi : 2 Nisan 2011 Cumartesi 19:24:05
Güncelleme :3 Nisan 2011 Pazar 00:15:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?