4
Mayıs
2024
Cumartesi
MANİSA

Arınç konuştu Babacan uyudu

Bazı ziyaret ve açılışlara katılmak üzere Manisa’ya gelen Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Bülent Arınç, Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı Ali Babacan ile birlikte Manisa Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) ve aynı zamanda Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Muhasip Üyesi Bülent Koşmaz’ı ziyaret etti.

TBMM Başkanı Bülent Arınç ile Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı Ali Babacan Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Müdürlüğü’nde MTSO Başkanı Bülent Koşmaz ve sanayiciler tarafından karşılandı. Vali Orhan Işın, Belediye Başkanı Bülent Kar, AK Parti Manisa milletvekilleri Mehmet Çerçi, İsmail Bilen, Süleyman Turgut ve CHP Manisa Milletvekili Hasan Ören’in de katıldığı ziyarette, Arınç gazetecilerin gündeme ilişkin sorularına cevap verdi. Bu çerçevede, bugün bazı gazetelerde kendisiyle ilgili Milli Egemenlik Onur Ödülü’ne Başbakan R. Tayyip Erdoğan’ın aday gösterilmesini veto ettiği yönündeki haberlerin doğru olmadığını ifade eden TBMM Başkanı Bülent Arınç, şöyle konuştu:

"Sayın Başbakan’ın Milli Egemenlik Onur Ödülü’ne aday gösterilmesini red etmişim. Bu haber doğru değil. Bir defa Milli Egemenlik Onur Ödülü’nü milletvekili arkadaşlarımız teklif edebilirler, herkes teklif edebilir, kimin bu ödüle layık görüleceğine başkanlık divanı karar verebilir. Benim şahsi bir yetkim yok. Ancak daha önce de belirttim; yaşayan bir siyasetçinin bu ödüle aday gösterilmesini doğru bulmuyorum. Çünkü AK Partili bir milletvekili arkadaşımız, Sayın Başbakan’ı aday gösterebilir, Cumhuriyet Halk Partili bir milletvekili arkadaşımız da Sayın Baykal’ı veya bir başkasını aday gösterebilir. Meclis 2 partiden aday gösterilmiş kişiler hakkında karar verirken başkanlık divanında zorluk çekebilir. Biz bu onur ödülünü şüphesiz şu andaki aktif siyesetçiler için değil ama, geçmişte milli egemenlik konusunda, demokrasi konusunda, toplumsal barış konusunda, cumhuriyetin ilerlemesi ve cumhuriyetin kazanımları noktasında katkıda bulunmuş bir insana vermeliyiz. Sayın Başbakan’ın çok değerli bir siyasetçi olduğu tartışılmaz. Buna her kes aday gösterebilir ama yaşayan, aktif bir siyasetçiye verilmesi bizim ödülümüzü siyasallaştırır. Kapalı bir toplantıda yapılan şey dışarıya nasıl çıkar henüz bunun hayreti içindeyim."

TBMM Başkanı Bülent Arınç ve Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı Ali Babacan daha sonra MTSO Başkanı Bülent Koşmaz’ın vereceği birifing toplantısına katıldı. Sanayici ve işadamlarının da hazır bulunduğu toplantıda Koşmaz, Manisa OSB’nın kuruluşu, sahip olduğu ve tercih edilmesindeki avantajları ile içerisinde mevcut bulunan fabrikaların ekonomiye katkıları konusunda bilgiler verdi. Koşmaz, Manisa OSB’nin Türkiye’de örnek olduğunu vurgulayarak, kentteki 72 bin kişinin OSB sayesinde geçimini sağladığına işaret etti.

BABACAN YORGUNLUKTAN UYUKLADI

Brifing sırasından Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı Ali Babacan, yoğun temasları nedeniyle oldukça bitkin bir görüntü sergiledi. Arınç’ın hemen yanında zaman zaman gözlerini yumarak dakikalarca uyuklayan Bakan Babacan, kendisini görüntüleyen kameraları farkedemeyince, korumaları tarafından uyarıldı. Ancak Bakan Babacan yine de uyumamak için kendisini zor tuttu.
Brifingin ardından kürsüye gelen Bakan Babacan, Türkiye’nin ekonomik geleceğine ilşkin sevindirici haberler verdi. Bakan Babacan, "2005 yılı ile birlikte Türkiye farklı bir ortama girdi. 17 Aralık çok çabuk geldi, geçti. Ancak, Türkiye’nin, bölgenin avrupanın ve hatta dünya tarihinin çok önemli bir dönüm noktası oldu. Türkiye’nin içine girecek olduğu bu süreç, Türkiye’nin uzun vadeli siyasi istikrarının da bir garantisi olacak. Bundan 15-20 sene sonra Türkiye’deki istikrarın çok daha güçlenerek devam edeceğinin adeta bir garantisi bu süreç. Bugünlerde çok yoğun bir şekilde uluslararası yatırımcıların Türkiye’ye trafiği sözkonusu. Uluslararası sermayenin Türkiye’yi bir yatırım yeri olarak seçmesi, istihdam oluşturması, fabrikalar iş yerleri açısından Türkiye’ye yeni açılımlar getirmesi söz konusu. Bu açıdan, yani doğrudan yatırımlar açısından farklı gelişmeler bizi bekliyor. Çok yoğun bir ilgi söz konusu." diye konuştu.
Daha sonra TBMM Başkanı Bülent Arınç, Bakan Babacan’a övgüler yağdırdı. Arınç, "Sayın Bakanımız, kabinemizin en gayretli, en verimli ve en başarılı bakanlarımızın içerisinde. Bu genç yaşına rağmen büyük bilgi birikimi ve tecrübesiyle, hem içeride hem dışarıda, IMF’sinden, Dünya Bankası’na varıncaya kadar Türkiye’deki ekonomik istikrara çok büyük katkı verdiğini biliyoruz. "dedi.

Konuşmaların ardından MTSO Başkanı Bülent Koşmaz, TBMM Başkanı Bülent Arınç ve Devlet Bakanı Ali Babacan’a günün anısına, Manisa’nın Avrupa’da aldığı 200 kent arasındaki yatırıma en uygun kent plaketi ile OSB’nin şildini taktim etti. Bu arada, Manisa Genç İşadamları Derneği (MAGİAD) Başkanı Rahim Çapra da Bülent Koşmaz’a bir şilt verdi.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Şubat 2005 Cuma 21:08:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?