5
Mayıs
2024
Pazar
MANİSA

Arınç memleketi Manisa'da

ARINÇ MEMLEKETİ MANİSA'DA

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, 470. Uluslararası Manisa Mesir Festivali'ne katılmak üzere geldiği memleketi Manisa'da şarküteri açılışına katıldı.

Akıncılar Mahallesi'nde Manisa Genç İşadamları Derneği Başkanı Salih Fulcun ve ortakları Timur Özkan ve Serkan Diyemli'ye ait 'Lokma' isimli şarküteri açılışına Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın yanı sıra Vali Celalettin Güvenç, İl Genel Meclisi Başkanı Dursun Ali Yıldız, AK Parti Manisa İl Başkanı Abdurrahim Arslan, daire amirleri ve oda başkanları katıldı.

Genç iş adamlarının yeni trendleri yakalayarak güzel mağazalar açtıklarını belirten Bülent Arınç, artık Türk iş adamlarını dünyanın her yerinde görmenin mümkün olduğunu söyledi. Arınç, "Güzel güzel mağazalar açacağız. Güzel ve iyi ürenler üreteceğiz. Bunu dünyanın her yerine satacağız. Hem şehrimizi hem ülkemizi zengin hale getireceğiz. Geçtiğimiz aylarda Umman ve Şam'daydım. Her gittiğim yerlerde Türk iş adamlarını görüyorum. Artık bu ülkelere vizeler de kalktı. Manisalı, Akhisarlı iş adamlarımızı da bu

ülkelere gidip ihracat yapmaya davet ediyorum. Bakın Almanya'da 60 bin Türk firması var. Bu firmalar 450 bin civarında Alman ve Türk işçi çalıştırıyorlar. Nüfusumuz orada da ekonomik olarak da güçlendi" diye konuştu. Arınç konuşmasının ardından şarküteriye girerek tek tek reyonları gezdi. Şarküteri açılışının ardından Arınç, yaklaşık 4 ay önce açılan 'Gündem' adlı yerel gazeteyi ziyaret etti. Manisa'nın yerel gazetelerini sürekli takip ettiğini belirten Arınç, Manisa'ya faydalı olacağına inandığı güzel bir

gazete çıkarıldığını söyledi. Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, daha sonra Öğretmenevi'nde Manisa Belediyesi ve Manisa Lokantacılar Odası iş birliğiyle düzenlenen 11. Manisa Mesir Yemek Yarışması'na katıldı. Yapılan yemeklerden tadan yarışmacılara başarılar dileyerek ayrıldı.

Yarışmada, etli yemekler kategorisinde Işıl Mavier, kuzu budu dolma yemeği ile birinci oldu, zeytin yağlılarda Saadet Cesur köz patlıcan yemeği, tatlılarda Nerihan Keder dilberdudağı ile birinci, hamur işlerinde ise Nurhan Palaz şeftalili kurabiye ile birinci oldular. Dereceye giren hanımların ödüllerini Belediye Başkanı Cengiz Ergün, MHP Manisa Milletvekilleri Erkan Akçay ve Mustafa Enöz verdi.

ARINÇ MEMLEKETİ MANİSA'DA
ARINÇ MEMLEKETİ MANİSA'DA
İHA
Yayın Tarihi : 27 Mart 2010 Cumartesi 19:10:05
Güncelleme :27 Mart 2010 Cumartesi 19:16:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?