5
Mayıs
2024
Pazar
MANİSA

Arınç okul açılışına katıldı

ARINÇ, MEMLEKETİ MANİSA'DA OKUL AÇTI

Manisa'da, geçen yıl üç blok halinde bulunan merkez Ahmet Tütüncüoğlu İlköğretim Okulu tamamen yıkılarak İl Özel İdare kaynakları ile yeniden yapıldı.

24 derslik ve 6 laboratuvarı bulunan okul, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın katıldığı törenle eğitime açıldı.

Törene merhum iş adamı Ahmet Tütüncüoğlu'nun kızı Aynur Tütüncüoğlu da katıldı. Çevre düzenlemesini Manisa Belediyesinin üstlendiği okulun 2,5 milyon TL'ye malolduğu ifade edildi. Törende konuşan Vali Güvenç, "Büyük Türkiye'nin geleceğini bugünün çocukları atacaklar" dedi.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç da "Eğitim çağında bu kadar çok çocuğumuzun olmasını Avrupa ülkeleri kıskanıyorlar" diye konuştu.

Manisa'da 3 blok halinde 1986 yılından bu yana eğitim ve öğretim veren, birçok kez yenileme ve yapılandırma çalışmaları gören Merkez Ahmet Tütüncüoğlu İlköğretim Okulu yeni binası törenle açıldı. Okul bahçesinde yapılan törene protokolün yanı sıra öğrenciler ve veliler katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Milli Eğitim Müdürvekili Aziz Ersoy, kentte eğitim alt yapısını oluşturduklarını belirterek "Üç binayı 4 derslik ve 6 laboratuvar ile tek binada topladık. Devlet imkanları ile 2,5 milyon TL'ye malolan okulumuz Manisa eğitimine destek verecek. İlimizde ilköğretimde derslik başına 25, lisede derslik başına 28 öğrenci düşüyor. Okulun çevre düzenlemesini yapan Manisa Belediyesine teşekkür ediyoruz" dedi.

Törende konuşan Manisa Valisi Celalettin Güvenç de eğitime yapılan hizmetlerden söz ederek şunları söyledi: "Eğitime yapılan yatırım geleceğe yapılan yatırımdır. 2010-2011 eğitim öğretim yılı açıldı. 244 bin öğrencimiz var. Tüm Manisa'da okullar doldu taştı. Bugünde Ahmet Tütüncüoğlu ilköğretim okulunu açıyoruz. Gururla söylüyorum ki 261 dersliği 1 yılda çocuklarımızın hizmetine sunduk. 1 yıl önce bu okulun 24 derslik olarak temeli atıldı ve planlanan şartlarda okul bitti. İşlerimizi takip ediyoruz. Son

3 yılda başlayıp bitirdiğimiz dershane sayısı 786. Bunun dışında da devam eden okullarımız var."

Eğitim öğretime yüzde 100 destek kampanyasının devam ettiğini anlatan Güvenç, şöyle konuştu: "Eğitime yapılan yatırımlar vergi matrahından düşüyor. İş adamlarını eğitime yatırım yapmaya davet ediyorum. Son dönemlerde Türkiye'de eğitim ödeneklerinde bütçe birinci sıraya çıktı. Manisa olarak biz İl Özel İdare olarak eğitime ayırdığımız payı 3'e katladık. Çocuklarımız çağdaş okullarda eğitim görüyor. Büyük Türkiye'yi kuracak olan bu çocuklarımıza bu imkanları sunmak zorundayız."

AVRUPA KISKANIYOR

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç da Avrupa ülkelerinin Türkiye'yi kıskandığını ileri sürerek "Manisa'da açılmaya hazır pek çok yeni okulumuz var. Sırayla hepsini açacağız. Yeni okullarımız, yeni öğrencilerimiz ve yeni öğretmenlerimiz var. Allah zihin açıklığı versin diye bir dua vardır. Eskiler iyi bilir. Zihin açıklığı önemlidir. Çocuklarımızın zihinlerini bilimle ilimle doldurabilirsek Türkiye ve Manisa kazançlı çıkacaktır. Pırıl pırıl zekalarla Türkiye'nin önü açıktır" dedi.

Türkiye genelinde 16 milyonu geçkin öğrencinin eğitime başladığını anlatan Arınç, sözlerini şöyle sürdürdü: "Nüfusumuz 72 milyon. Bunun yarısı 30 yaşın altında. Onun yarısı da eğitim çağında. Bu ne kadar güzeldir. Bir ülke için en büyük servet öğrenci sayısı. Bu Avrupa ülkelerinde yok. 16 milyonun içinde Manisa'nın payı 244 bin. Manisa'nın nüfusu 1 milyon 300 bine yakın. Demek ki Manisa'da nüfusumuzun yüzde 20'si eğitim çağında. Bunu Avrupa ülkeleri kıskanıyorlar."

İLMİN KIYMETİNİ ANLADIK

Bu okulun kısa zamanda yapıldığını anlatan Arınç, sözlerine şöyle devam etti: "2,5 milyon TL'ye maloldu. Devlet bütçesi kaynakları ile bu okulu yaptık. Okulumuz hazır hale geldi. Manisa'da 9 bin 876 dersliğimiz var. Bin 867 okulumuz var. 2003'ten bu yana pek çok okul yaptık. 2002 sonu itibariyle Manisa'da 2000 öğretmen vardı. Bugün 13 bin öğretmenimiz var. Eğitim her işin başıdır. Eskiler buna talim terbiye derlerdi. Milli Eğitim Bakanlığı bütçeden en fazla payı olan kurumdur. Yıllarca Milli Savunma

Bakanlığının liderliğini milli eğitime aktardık. İlimin ve bilimin kıymetini anladık ve bütçede aslan payını eğitime ayırdık."

Manisa'nın tüm okullarının modern hale getirildiğini anlatan Arınç, şöyle konuştu: "Köylerimizde kasabalarımızda yeni okullar açıldı. Anadolu liselerimiz, sağlık meslek liselerimiz ve fen liselerimiz oldu. Tüm ilçelerimiz bu hizmetlerden mahrum kalmadı. Anneler, babalar veliler çocuklarla mutlaka ilgilenmeli. Öğretmenler ve idareciler ile veli ilişkiler kurmalıdır. Okul dışında da çocuklarını takip etmelidirler. Çocukların anne ve babaya her zaman ihtiyacı var."

GÜZEL İNSAN

Bakan Arınç son olarak, bu okulun Gazi, Ali Rıza, Murat Germen gibi en eski okullarımızdan biri olduğunu belirterek şunları söyledi: "Benim yaşımda olanlar bilir. Rahmetli Ahmet Tütüncüoğlu 60'lı yıllarda Manisa'nın ilk sanayicisidir. Biz çalışkan ve dürüst olarak tanıyoruz kendisini. O dönemde ben üniversite öğrencisi olarak kendisiyle her zaman iftihar etmiştim. Kendisi disiplinli ve işine bağlı bir insandı. Böyle güzel bir insanın ismini taşıyan okulda hepiniz birer Ahmet Tütüncüoğlu olursunuz."

Tören sonunda halk oyunlarında Türkiye üçüncüsü olan Ahmet Tütüncüoğlu İlköğretim Okulu öğrencilerine plaket verildi. Bakan Arınç daha sonra sınıfları gezdi öğrencilerle ilgilendi.

ARINÇ, MEMLEKETİ MANİSA'DA OKUL AÇTI
ARINÇ, MEMLEKETİ MANİSA'DA OKUL AÇTI
ARINÇ, MEMLEKETİ MANİSA'DA OKUL AÇTI
İHA
Yayın Tarihi : 21 Eylül 2010 Salı 16:35:05
Güncelleme :22 Eylül 2010 Çarşamba 09:23:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?