4
Mayıs
2024
Cumartesi
MANİSA

Arınç oyunu Manisa'da kullandı

TBMM eski Başkanı Bülent Arınç, eşi Münevver Arınç ve oğlu Mücahit Arınç'la birlikte Murat Germen İlköğretim Okulu'nda oy kullandı.

29 Mart Yerel Seçimleri nedeniyle Adakale Mahallesi'ndeki evinde geceyi geçiren Bülent Arınç, eşi ve oğluyla birlikte evinden çıkarak öğle saatlerinde Murat Germen İlköğretim Okulu'na geldi. Vatandaşların tek tek elini sıkan Arınç, 1002 nolu sandığın bulunduğu salona girerek oy pusulalarını görevlilerden aldı. Sandık görevlilerinin tüm oy pusulalarını vermesi üzerine kısa bir şaşkınlık yaşayan Arınç, gazetecilerin de uyarısı üzerine pusulaları geri vererek önce belediye başkanlığı pusulasını alarak kapalı bölüme geçti. Arınç, sırayla pusulaları alarak oyunu kullandı. Arınç'ın eşi Münevver Arınç ve oğlu Mücahit Arınç da oyunu kullandıktan sonra salondan ayrıldı.

Okul müdürünün odasına geçerek seçimlerle ilgili genel bir değerlendirmede bulunan Bülent Arınç şunları söyledi: "Bu bir yurttaşlık görevidir. Uzun bir kampanyadan sonra bugün oy verme günüdür. Yeni yerel yöneticilerimizi seçiyoruz. Arkadaşlarımıza şimdiden başarılar diliyoruz. Yerel yönetimler doğrudan demokrasinin yapılandırıldığı yönetimlerdir. Beş yıl bizi yönetecek olan belediye başkanlarımız, belediye meclis üyelerimizi, il genel meclis üyelerimizi ve muhtarlarımızı seçiyoruz. Seçimler büyük bir olgunluk, barış ve huzur içinde cereyan etmektedir. Kazanan kim olursa onun ülkemize, şehrimize hayırlı hizmetler yapacağına inanıyoruz. Bütün sandık kurulu, başkan ve görevlilerine ve yurttaşlarımıza teşekkür ediyorum."

HÜZÜNLÜYÜZ
Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun vefatından dolayı hüzünlü olduklarına dikkat çeken Arınç, "Bu seçimi bizim için hüzünlü kılan bir tek sebep var. Değerli siyaset adamı, kardeşimiz Muhsin Yazıcıoğlu ve beş arkadaşımızın vefat etmesidir. Allah'ın takdiridir ki bir seçim arefesinde vefat ettiler. Onlara karşı görevlerimizi yerine getireceğiz. Onlara Allah'tan rahmet yakınlarına başsağlığı diliyorum" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 29 Mart 2009 Pazar 14:10:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?