4
Mayıs
2024
Cumartesi
MANİSA

Arınç temel attı

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Bülent Arınç ile Adalet Bakanı Cemil Çiçek, Manisa’nın Akhisar İlçesi’nde yapımına başlanan adliye sarayının temelini attı.

Bir dizi temel atma törenlerine katılmak üzere Manisa’ya gelen TBMM Başkanı Bülent Arınç ile Adalet Bakanı Cemil Çiçek, Akhisar İlçesi Adliye Sarayı’nın temel atma törenine katıldılar.

Törene ayrıca, Vali Orhan Işın, Kaymakam Seyfullah Hacımüftüoğlu, Manisa Belediye Başkanı Bülent Kar, AK Parti Manisa Milletvekilleri İsmail Bilen, Mehmet Çerçi, Süleyman Turgut, Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı, ilçe protokolü, davetliler ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Töreninde konuşan Adalet Bakanı Cemil Çiçek, hükümet olarak önem verdikleri 4 önceliğin başında adalet hizmetlerinin geldiğini söyledi.

Bakan Çiçek, "Bütün meslektaşlarımız, hakimlerimiz, savcılarımız şunu yakinen biliyorlar ki; Doğu Beyazıt’tan, Artvin’den, Akhisar’a varıncaya kadar Türkiye’nin dört bir yanında adalet hizmetleri açısından bir şantiye hizmeti götürülüyor" dedi.

Hukuk adına, yargının önemi adına söylenmedik şeyin kalmadığını ifade eden Bakan Çiçek, "Lafın çoğu söylendi, işin azı yapıldı. Biz farklı bir iktidarız, lafın azını söyleyip, işin çoğunu yapıyoruz. Çünkü lafla peynir gemisi yürümüyor, bunu gördük" şeklinde konuştu.

Adalete yeteri kadar önem vermemenin bedelini Türkiye’nin bir çok şekilde ödediğini ve ödemeye de devam ettiğini vurgulayan Bakan Çiçek, "Türkiye bunun bedelini, hortumcularla ödedi, hortumlarla ödedi, hırsızlıklarla, yolsuzluklarla ödedi, sonra bu ülke kuru naneye muhtaç hale geldi. Onun için adalete yapılan yatırım bir seçim yatırımı değil, ülkenin geleceğine yatırımdır" dedi.

Adalet sisteminin tamamen bilgisayar ortamına taşınacağını müjdeleyen Adalet Bakanı Cemil Çiçek, vatandaşın artık kendi davalarını evinde veya iş yerindeki bilgisayarlarından görebileceğini, avukatının ne söylediğini, mahkemeye hangi delili sunduğunu, o tutanaklardan görme imkanı olacağını söyledi.

Çiçek, ayrıca, harçlarını yatırabileceğini, temyiz dilekçelerinin verebileceğini, böylece 2 ayda gelecek müzekkerelerin 2 dakika içerisinde mahkeme dosyalarına girebileceğini, bunun sonucu olarak da ’Babadan oğula dava sürüyor’ tarzındaki bir kısım serzeniş ve şikayetlerin de ortadan kalkacağını bildirdi.

TBMM Başkanı Bülent Arınç ise konuşmasında, başarılı hizmetlerinden dolayı Bakan Çiçek’i kutladığını ifade etti. Konuşmaların ardından Akhisar Adalet Sarayı’nın temeli TBMM Başkanı Bülent Arınç ve Adalet Bakanı Cemil Çiçek tarafından atıldı. 2 bin 100 metrekare arsa üzerine yapılacak 7 katlı adliye binasında, 2 ağır ceza mahkemesi, 3 asliye ceza mahkemesi, 3 sulh ceza mahkemesi, 3 asliye hukuk mahkemesi, çocuk mahkemesi, tüketici hakları mahkemesi, iş mahkemesi, ticaret ve aile mahkemesi, 16 duruşma salonu, başsavcı ve başsavcı vekili odası, 15 cumhuriyet savcısı odası, 3 icra dairesi, seçim kurulu, her katta avukat bekleme odası, kütüphane, yemekhane, çok amaçlı toplantı salonu, doktor odası, PTT, karakol, banka şubesi, sığınak, kapalı otopark, arşiv ve duruşma salonları ile içten bağlantılı tutuklu ve bekleme odalarının yer alacağı belirtildi.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Haziran 2005 Cumartesi 17:31:25
Güncelleme :20 Haziran 2005 Pazartesi 16:47:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?