30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

Arınç ve Hisarcıklıoğlu okul açtı

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM) 22. dönem başkanı ve AK Parti Manisa Milletvekili Bülent Arınç ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Manisa'nın Akhisar ilçesinde bir ilköğretim okulunu eğitim ve öğretime açtılar.


Akhisar Ticaret Borsası, Manisa İl Özel İdaresi ve Akhisar Belediyesi'nin katkılarıyla geçen yıl temeli atılan Akhisar Ticaret Borsası 6 Eylül İlköğretim Okulu, 10 ay gibi bir süre de tamamlandı. Manisa'nın ve bölgenin fiziki bakımdan en büyük okulu olan bin 750 öğrencinin eğitim gördüğü Ticaret Borsası 6 Eylül İlköğretim Okulu'nun açılış törenine TBMM 22. Dönem Başkanı ve AK Parti Manisa Milletvekili Bülent Arınç, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Manisa Valisi Celalettin Güvenç, Akhisar Kaymakamı Mustafa Çek, Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı, Akhisar Ticaret Borsası Başkanı Önder Yamanel, Ticaret Borsası Meclis Başkanı Mustafa Bayraktar ve çok sayıda davetli katıldı.


Törende bir konuşma yapan Arınç, Akhisar Ticaret Borsası 6 Eylül İlköğretim Okulu'nu Türkiye'de örnek göstereceklerini belirterek şöyle konuştu: "İnanıyorum ki bu okulumuzdan da değerli öğrencilerimiz çıkacak ve ülkemizin geleceğinde büyük rol oynayacak mevkilerde görev alacaklardır. Bir diğer yandan bu okulun bir başka önemli yanı var. 6 Eylül Akhisarımızın düşmandan işgalinin kurtuluşunun günü. 6 Eylül 1922'de yani 86 yıl önce şehrimiz kurtuluşa ilk adımını attı. Başta büyük Atatürk olmak üzere onun silah arkadaşlarının şehitlerimizin ve son gazimizi de uğurladığımıza göre gazilerimizi de içine katarak bu değerli vatan evlatlarının Akhisarımızı kurtardığını biliyoruz. O günlerin isimlerini taşıyan bir okuldayız."
Ticaret Borsası 6 Eylül İlköğretim Okulu'nun, devlet ve sivil kuruluşların işbirliğinin eseri olarak ortaya çıktığını ifade eden Arınç, sözlerine şöyle devam etti: "Sosyal devlet olmanın gereğini hükümetler, devlet kurumları ne kadar yerine getirirse getirsin hiçbir zaman yeterli olmayacak. Bu bakımdan şirketlerimiz, odalarımız, borsalarımız yüksek sermayeli kuruluşlarımız ile bir sosyal yararlılık çalışmasına girilmiştir. Bugün Akhisar Ticaret Borsamızın 2 milyon YTL'lik bir katkısı ne kadar güzel bir eseri ortaya çıkardığını görüyoruz. Bu eserin oluşmasındaki faktörleri aynı şekilde Salihli'deki ve Turgutlu'daki kuruluşlarımızdan da bekliyoruz. Böyle katkılar sadece oda ve borsalarımızdan değil organize sanayi bölgesindeki hatta sanayi bölgelerindeki pek çok kuruluşlarımızın da ümit ediyorum ki işler düzeldiği zaman üretim arttığı zaman, kazanç arttığı zaman kazançlarının önemli bir kısmını bulundukları şehrin eğitim, sağlık, sosyal çalışmaları için harcayacaklardır."


ÖĞRETMENLERE ÖZLÜK HAKLARI
Bülent Arınç, Milli Eğitim Bakanlığı'nın 5 yıl önce başlattığı Eğitime Yüzde 100 Destek Kampanyası'nın Türkiye'de yüzde 100 başarılı olduğunu söyledi. Sadece Manisa'da 60'a yakın protokol imzalayarak okul kazandıran hayırseverler olduğunu anlatan Arınç, şöyle konuştu: "Her şeyin başı eğitimdir. Öğretmenlerimizin özlük haklarının güçlendirilmesi hepimizin arzusudur. Bir tek rakamla dikkatlerinizi çekmek istiyorum. 2002 yılında Manisa ilinin öğretmen sayısı 3 bin civarındaydı. Bugün aradan 6 yıl geçti,Manisa'da öğretmen sayısı 12 bin kişinin üzerine çıktı. Yani Manisa 4 misli öğretmene kavuşmuş oldu. Onlar bizim her şeyimiz dolayısıyla sayılarını artırırken özlük haklarını da güçlendirmek bizim görevimiz. Bu konuda çalışmalar yapılıyor inşallah daha güzel imkanlara en kısa zamanda kavuşacağız."
Konuşmaların ardından TBMM 22. Dönem Başkanı ve AK Parti Manisa Milletvekili Bülent Arınç ve TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu okulun yapımında emeği geçenlere plaket verdi ardından diğer protokol üyeleri ile birlikte kurdeleyi kesip okulu eğitim ve öğretime açtılar.

iha
Yayın Tarihi : 28 Kasım 2008 Cuma 20:24:32
Güncelleme :28 Kasım 2008 Cuma 20:27:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?