4
Mayıs
2024
Cumartesi
MANİSA

Arınç'a bin kişilik karşılama

Çeşitli açılışlara katılmak için Manisa'ya gelen Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'a yoğun sevgi gösterisinde bulunuldu. Arınç'ı Turgutlu ilçesi girişinde yaklaşık 1000 kişi karşıladı. Arınç, burada 20 dakika boyunca kendisini bekleyenlerle tokalaştı.

Açılışlar için Manisa'nın Turgutlu İlçesi'ne hareket eden Başbakan Yardımcısı Arınç'ı ilçe girişinde yaklaşık 1000 kişi karşıladı. 20 dakika boyunca kendisini bekleyenlerin elini teker teker sıkan Arınç, “maşallah” demeyi de ihmal etmedi.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, daha sonra açılışlar yapacağı ilçe merkezine geldi. Törenlerin ilki hayırsever Eyüp ve Mustafa Altan'ın vefat eden kardeşleri Mehmet Altan adına yaptırdıkları anaokulunda düzenlendi. Buradaki törene Arınç'ın yanı sıra, eski Cumhurbaşkanı Kenan Evren, ikisi de Turgutlulu olan eski Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök, eski Ege Ordu Komutanı Orgeneral Fikret Küpeli, Manisa Valisi Celalettin Güvenç, Manisa milletvekilleri İsmail Bilen, Mehmet Çerçi, Recai Berber, Turgutlu Kaymakamı Sadettin Kalkan, Turgutlu Belediye Başkanı Serhat Orhan katıldı.

“ŞEYTAN MEHMET”

Turgutlu Belediye Başkanı AKP'li Serhat Orhan, yaptığı konuşmada, Altan ailesinin kardeşlerinin anısına ne yaptırabileceklerini kendisine danıştıklarını belirterek, “Bu okula ismi verilen Mustafa Altan'ı izin verirseniz lakabıyla anmak istiyorum. ‘Şeytan Mehmet'i sizin huzurunuzda saygıyla anıyorum. O herkesin babasıydı. Çok iyi bir insandı. Vefatının ardından kardeşleri bana onun adına 'ne yapabiliriz' diye sordu. Ben de okul öncesi eğitim dedim. Bu anaokulunun yapımına karar verildi” dedi.

Daha söz alan Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, “Bugün çok güzel çalışmalar var. Açılışlar yapacağız. Mehmet Altan'a Allah'tan rahmet diliyorum. Altan ailesi yalnızca Turgutlu'da değil Manisa'da da sevilen bir ailedir. Altanlar aynı zamanda vergi rekortmeni. 500 milyar liraya mal olan 5 sınıflı anaokulunu hediye ettiler. Kendilerine teşekkür ediyorum. Turgutlumuz hayırsever insanlarla dolu. Hasan Ferdi Turgutlu ve adını sayamadığım bir çok hayırsever. Hepsinden Allah razı olsun” dedi.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ile eski Cumhurbaşkanı Kenan Evren'in hayırsever kardeşlere plaket vermelerinin ardından anaokulunun kurdelesi kesildi. Arınç ve konuklar, minik öğrencileri severek, bir süre sohbet etti.
 

Hürriyet
Yayın Tarihi : 24 Mayıs 2009 Pazar 00:30:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?