3
Mayıs
2024
Cuma
MANİSA

Arınç'ın hedeflediği oy oranı

AK Parti'nin aday tanıtım toplantısında konuşan TBMM 22. Dönem Başkanı ve Manisa Milletvekili Bülent Arınç, yerel seçimlerde 20 milyon oy hedeflediklerini söyledi.

Manisa Kapalı Spor Salonu'nda düzenlenen aday tanıtım toplantısına, TBMM Eski Başkanı ve Manisa Milletvekili Bülent Arınç, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi, milletvekilleri Mehmet Çerçi, Recai Berber, İsmail Bilen, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkan Yardımcısı, Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bülent Koşmaz, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Hasan Geriter, Manisa İl Genel Meclisi Başkanı Hayrullah Solmaz, il, ilçe ve belde belediye başkan adayları ile çok sayıda davetli katıldı.

Aday tanıtım programı TRT Türk Halk Müziği Sanatçısı Reşit Muhtar'ın konseriyle başladı. Halk müziğinin seçkin eserlerini seslendiren sanatçıya Bülent Arınç ve salondakiler de eşlik etti. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi daha sonra bir konuşma yaptı.

Tanrıverdi'nin ardından kürsüye gelen Manisa Milletvekili Bülent Arınç, yerel seçimlerle ilgili açıklamalarda bulundu. Salonda 3-5 bin kişilik bir kalabalık bulunduğunu belirten Arınç, şöyle konuştu: "Emeği geçenlere teşekkür ederim. Adaylarımızı kutluyorum. Bir sürecin sonunda değerlendirmeler yapıldı ve arkadaşlarımız aday olarak karşımıza çıktı. Bu zorlu bir süreçtir. Sınavdan geçiyoruz. 500 bine yakın insan çeşitli mevkiler için seçilecek. Koskoca bir yerel yönetim seçimi yapıyoruz. Bu seçimlere iktidar partisi olarak girmek çok güzel."

Aday olamayan partililere seslenen Arınç, sözlerine şöyle devam etti: "Madem ben bu sıralamada yokum, bu işin içinde yokum demek yanlış. Bu çok yanlış bir iş. Siyaset bir tren. Zaman zaman duraklarda inenler olur binenler olur. 35 yılını siyasete fiilen vermiş biri olarak söylüyorum. Küsmemek lazım. Daha çok çalışmak lazım. Yol yakınken ayrılayım, bu partide olmaz demedim hiçbir zaman. Bir atımlık barutunuz varsa, hiç siyasete girmeyin. Partinizi düşünmüyorsanız, memleketinizi düşünmüyorsanız. Türkiye'de yapılan şu değerli işlere bir değer vermiyorsanız, ille de ben diyorsanız olmaz."

SİYASET UZUN SOLUKLU BİR İŞ
Siyasetin uzun soluklu bir iş olduğunu anlatan Arınç, şunları söyledi: "Bana göre doğru olan sana göre yanlış olabilir. Mutlak doğruyu Allah bilir. Telefon açıp bu aday yoksa biz yokuz diyenlere rastlıyorum. Nereye gidersen git beni çok fazla ilgilendirmiyor. Bu partinin 17 milyon oyu var. Bu seçimlerde 20 milyon oy hedefliyoruz."

AK Parti'nin önünü kesmek isteyenler olduğunu iddia eden Arınç, sözlerini şöyle sürdürdü: "AK Parti'yi tartışılır hale getirmek için güç birliği gayretleri var. Sağ partiler, sol partiler. Artık böyle bir ayrım kalmadı. AK Parti bir tarafa karşısında yeni bir cephe oluşturanlar bir tarafta. Siyasetin ahlak sınırları içinde kaldığı müddetçe bir siyasi parti kendi oyunu artırmak ve rakibinin oyunu azaltmak için her şeyi yapabilir. Buna hiçbir itirazım yok. Böyle bir yarışa biz varız. Bu namuslu ve ahlaklı bir yarış olur. AK Parti'yi ben çökerteceğim, bunun içinde herkesle ittifak edebilirim anlayışını en azından yanlış bulduğumu söylemeliyim. Böyle işbirliği bazı partiler arasında tezgahlanıyor. Birbirlerinin listesinden meclis üyesi gösterme gayreti içindeler."

Bunların AK Parti'nin oyunu düşürmeye yönelik tezgahlar olduğunu anlatan Arınç, şöyle konuştu: "Belediye başkanını kötülemek için bir takım provokasyonlar yapmak isteyenler çıkabilir. Siyasi partileri tenzih ediyorum. Ama onlarla işbirliği halinde olup sahte montaj kasetlerle, onun bunun dedikodusuyla başkanlarımızı veya partimizi küçük düşürmek isteyenler olabilir. Hepsinin çalışmalarından haberdarız. Onların da haberi olsun. Böyle bir ahlaksızlık yapmamalarını tavsiye ederim. Seçim sandığının atında
kalırlar."

CESUR VE KARARLI SİYASET
AK Parti'nin Türkiye için büyük bir nimet olduğunu iddia eden Arınç, "Biz bunu 50 sene sonra bulduk. Bunun kıymetini anladık. Halk adına konuşuyorum; AK Parti'den kimse vazgeçmek niyetinde değil. Cesur, kararlı siyasete herkes alkış tutuyor. Bu parti Türkiye'nin makus talihine karşı çok iyi işler yaptı. Parasız kalmış, yoksullaşmıştık. Her şey batmıştı. Ama biz geldikten sonra her şey değişti. İhracatımız 100 milyar dolarları aştı. Üretim arttı. Bugün geldiğimiz nokta küresel krizin gölgesinde sıkıntılı bir nokta olabilir. Ama biz bu ülkeyi 6.5 yıldır yönetiyoruz. İktidarımız başarıyla devam ediyor. Geriye dönüp bir bakın ve bugün karşılaştığınız, geldiğiniz noktayı görün" dedi.

Manisa Belediye Başkanı Bülent Kar'a da övgüler yağdıran Bülent Arınç, şunları söyledi: "Manisa'da iki köprülü kavşak yapıldı. Her biri 150'şer günde yapıldı. Trafik akışı mükemmel hale geldi. İki bin küsur TOKİ yapıldı. Manisa doğalgaza kavuştu. Mesire yerleri yapıldı. Manisa şehir içi güzelleştirildi. Alt yapı yeniden ele alındı. Kablolar ve doğalgaz toprağın altında. Yeni ticaret ve fuar alanı yapıldı. Hangi birini sayayım size."

Partililere seçim sürecinde bazı ricalarda bulunan Arınç, hiçbir partiyi küçümsemeden, herkese saygı duyarak seçim çalışmalarını yapmalarını istedi.
Konuşmaların ardından Manisa'da adaylıkları daha önce açıklanan Manisa Belediye Başkanı Bülent Kar ve 15 ilçenin belediye başkan adayları sahneye davet edildi. Bülent Arınç ve AK Parti Milletvekilleri adayların elini havaya kaldırarak partilileri selamladı. Daha sonra 64 beldenin belediye başkan adayları partililere tanıtıldı.

iha
Yayın Tarihi : 25 Ocak 2009 Pazar 18:32:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?