4
Mayıs
2024
Cumartesi
MANİSA

Arınç'ın komutanları

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Bülent Arınç, Manisa'dan çok güzel mevlithan ve hafız yetiştiğini ifade ederek, "Bunlar bizim manevi komutanlarımız. Onlarla birlikte varolduk, birlikte büyüdük. Bu ülkemizin sigortasıdır" dedi.

TBMM Başkanı Bülent Arınç, memleketi Manisa'da Spil Dağı'nın bin 200 metre yüksekliğinde bulunan milli parkta düzenlenen 13. Geleneksel Hafızlar, Mevlithanlar Kültür ve Sanat Şöleni'ne katıldı. Manisa Türk Tasavvuf Musikisi ve Mevlithanlar Derneği ile Manisa Belediyesi işbirliğiyle düzenlenen şölene, yaklaşık 3 bin kişinin sabah erken saatlerde belediyenin tahsis ettiği otobüslerle milli parka çıkarıldı.

Şölene ayrıca, Vali Orhan Işın, Belediye Başkanı Bülent Kar, AKP Manisa Milletvekilleri Mehmet Çerçi, İsmail Bilen, Hüseyin Tanrıverdi, Süleyman Turgut, AKP'nin yeni İl Başkanı Zülfikar Gürcan, İlçe Başkanı Ömer Faruk Çelik, partililer ve binlerce vatandaş katıldı. Vatandaşların sevgi gösterileri ile karşılanan Arınç, belediye mehter takımı eşliğinde şölen alanına kadar yürüdü. Hemşehrilerinden yoğun ilgi gören Arınç, burada eski dostlarıyla hasret giderdi. Türkiye'nin ünlü hafızlarının okuduğu ezanları ve Kur-an'ı Kerim'i dinleyen Arınç, program arasında hemşehrilerine konuşma yaptı.

Sevinç ve coşku içerisinde bir gün geçirdiklerini ifade eden Arınç, "Adeta manen yıkandığımızı hissediyoruz. Dostlar birbirlerini görüyorlar ve bu güzel dayanışma, samimiyet içerisinde hepimizin hatıralarında güzel bir iz bırakan bir gün yaşıyoruz. Mevlithan ve hafızlar denilince, Manisa'dan çok güzel insanlar yetişti. 40 seneden beri Manisa'dayım, tanıyabildiğim kadarıyla bunlar çok iz bıraktılar. Bunlar bizim manevi komutanlarımız. Onlarla birlikte varolduk, onlarla birlikte yetiştik, onlarla birlikte büyüdük. Bu ülkemizin sigortasıdır. Bu güzel insanlar, bu güzel geleneği, inancımızın çok önemli bir noktasını hayata geçiriyorlar ve biz de onlardan yararlanıyoruz" diye konuştu.

"KİMSE HUZURUMUZU BOZMASIN, ARAMIZA NİFAK SOKMASIN"
Birlik ve beraberlik mesajları veren Arınç, "Biz 70 milyon, birbirimizi hep böyle sevmeli, hep böyle güzellikler içerisinde yaşamalıyız ki kimse bizim huzurumuzu bozmasın, kimse aramıza nifak koymasın, kimse bizi birbirimize düşürmesin. Dünyanın bir çok yerini gördüm ama Türkiye adeta bir dünya cenneti. Allah bu memlekete en büyük güzellikleri vermiş" şeklinde konuştu.

Konuşmasının arasında zaman zaman kendisini dinleyen yakın arkadaşlarına da takılmadan edemeyen Arınç, konuşmasının esprileri ile süsledi. Tek emellerinin, ülkede halkın mutlu, huzurlu ve refah içerisinde yaşaması olduğunu kaydeden TBMM Başkanı Bülent Arınç, "Fakirlikten, yoksulluktan kurtulmalıyız, işsizlikten kurtulmalıyız, alın teriyle huzur içerisinde yaşayacağımız güzel memleketimize biran önce kavuşmalıyız. Biz meclis olarak çalışıyoruz, hükümet kendine düşeni yapıyor, vatandaş da kendine düşeni yapacak. Her geçen gün yüzümüz daha da gülecek, inşallah huzur içerisinde olacağız" diyerek sözlerini tamamladı.

Konuşmanın ardından yemeğe geçildi. Şölene katılan binlerce kişiye 3 ayrı merkezden yemek dağıtılırken, TBMM Başkanı Bülent Arınç da, protokol ve diğer davetliler ile birlikte park restoranında yemek yedi. Yemekten sonra namaza geçildi. Namaz kılacak vatandaşların abdest alacağı sırada sayılı çeşmelerde izdihamın yaşanmaması için önceden itfaiye araçlarına çok sayıda musluk bağlandı. Bu musluklardan akan suyla abdest alan kalabalık grup, İl Müftüsü Namık Hisar'ın imamlığında alanda toplu halde namaz kıldı. Arınç ise, gözlerden uzak parktaki kapalı bir mekanda namazını kılmayı tercih etti.

Namazın ardından şölen, yine ünlü hafızların Kur-an'ı Kerim ve ezan okuması, Amir Ateş, Fevzi Mısır, İsmail Coşar ve Bilal Demiryürek gibi ünlü isimlerin de okuduğu kasidelerle devam eden etkinlikte, vatandaşlar menevi atmosferin içerisinde keyifli bir gün yaşadı.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Temmuz 2005 Pazar 14:47:26
Güncelleme :19 Temmuz 2005 Salı 17:31:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?