30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

Arınçtan, arkadaşına sevindiren hediye

Manisa İl Özel İdaresi tarafından OKS’de dereceye giren 5 öğrenciye diz üstü bilgisayar, 50 engelli vatandaşa ise akülü tekerlekli sandalye verildi.

Tören, İl Özel İdaresi Genel Sekreterlik binası olarak da kullanılan eski Köy Hizmetleri bahçesinde gerçekleştirildi. 22.Dönem TBMM Başkanı ve AK Parti Manisa Milletvekili Bülent Arınç’ın yanı sıra Manisa Valisi Celalettin Güvenç, Belediye Başkanı Bülent Kar, İl Genel Meclisi Başkanı Hayrullah Solmaz, AK Parti Manisa Milletvekilleri Mehmet Çerçi, İsmail Bilen ve Recai Berber, Emniyet Müdürü Adem Aydemir, Milli Eğitim Müdürü Aziz Ersoy, Özel İdare Genel Sekreteri Serdar Bulut, AK Parti İl Başkanı Dursun Ali Yıldız ile çok sayıda davetli ve engelli vatandaş törende hazır bulundu.


İlk konuşmayı yapan İl Genel Meclis Başkanı Hayrullah Solmaz, Özel İdare olarak eğitimde dereceye giren öğrencilere ödüllendirerek başarıyı teşvik etmek istediklerini, engelli vatandaşlara da devletin şefkatli yüzünü onları rencide etmeden gösterdiklerini dile getirdi.

Vali Celalettin Güvenç ise yapılan kanuni düzenlemelerin sonucunda Özel İdarelerin daha etkin bir hale geldiğini söyledi. Güvenç, “Artık Özel idareler yerel kalkınmaya, vatandaşa sahip çıkmaya başlamıştır.”dedi.


Son olarak kürsüye gelen 22.Dönem TBMM Başkanı Bülent Arınç şunları söyledi: “İl Genel Meclisimiz oy birliğiyle başarılı öğrencilere diz sütü bilgisayar, engelli vatandaşlarımıza ise akülü araba alınmasına karar verdi. Sosyal devlet olmanın gereği sosyal sorumluluğun gereği, bu konudaki çabaları, faaliyetleri desteklemektir. Son yıllarda çıkan en önemli yasalardan birisi de özürlüler yasasıdır. Devletimiz işe el attı ve onlara hazineden para yardımı yapmaya başladı. Manisa İl Genel Meclisimiz de müthiş başarılara imza attı. Valimiz Celalettin Güvenç ve İl Genel Meclis Başkanımız Hayrullah Solmaz’ın öncülüğünde önemli hizmetler gerçekleştirildi. İl Genel Meclisimizin değerli üyelerine katkılarından dolayı teşekkür ediyorum.”dedi.
Daha sonra yapılan törende OKS'de Türkiye geneline ilk bin, Manisa'da da ilk 5'te yer alan Abdullah Akdere, Şerife Züleyha Yelken, Esra Şenol, Turgut Berke Yeniev ve Mustafa Yafes Öner'e birer diz üstü bilgisayar verildi. Daha sonra Manisa genelinde tespit edilen ihtiyaç sahibi 50 engelli vatandaştan 5 kişiye akülü tekerlekli sandalyeleri verildi. Özellikle Manisa merkeze bağlı Tepecik köyünden Selahattin Başaran (60) isimli engelli Bülent Arınç’tan yakın ilgi gördü. Milli Selamet Partisi’nde bir zamanlar birlikte siyaset yaptığı arkadaşına akülü tekerlekli sandalyesini teslim eden Arınç, “Çok sevindim. Tepecik köyünden Selahattin Başaran. Benim 40 yıllık arkadaşım. Hep böyle bir talebi, arzusu vardı. Ve hayata bağlanmıştı, tutunmuştu. İnşallah akülü arabasıyla bol bol gezecek.”dedi. Selahattin Başaran ise duygulu anlar yaşadı. Engelliler ve aileleri Bülent Arınç ve İl Genel Meclis Başkanı Hayrullah Solmaz’a teşekkür ettiler. Tören yapılan ikramlarla son buldu.
Diğer akülü tekerlekli sandalyelerin İsmi tespit edilen engellilerin adreslerine teslim edileceği belirtildi.

iha
Yayın Tarihi : 16 Ağustos 2008 Cumartesi 14:03:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?