3
Mayıs
2024
Cuma
MANİSA

Arınç'tan Koşmaz’a övgü

Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bülent Koşmaz’ı ziyaret eden TBMM 22.Dönem Başkanı Bülent Arınç, “Biz Ticaret ve Sanayi Odamızın başarılarıyla gurur duyuyoruz.”dedi.

Çarşamba günü başlayacak olan Manisa Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) seçim maratonu öncesinde TBMM 22.Dönem Başkanı ve AK Parti Manisa Milletvekili Bülent Arınç, MTSO’ya ziyarette bulundu. MTSO Meclis Başkanı Yaşar Coşkun ve yönetim kurulu üyelerinin hazır bulunduğu ziyarette Arınç’a birlik ve berberliği temsil eden bir vazo hediye edildi.

Yakında yapılacak olan oda seçimleri öncesinde Koşmaz ve ekibine başarılar dileyen Bülent Arınç, “Manisa Ticaret ve Sanayi Odası bugüne kadar çok başarılı hizmetler yaptı. Bir taraftan Organize Sanayi Bölgesi bir taraftan Ticaret ve Sanayi Odamızın mensuplarıyla ilgili, Türkiye için Manisa için yararlı çalışmalar yapıldı. biz bunların şahidiyiz. Geçtiğimiz yıllarda Manisa en iyi yatırım yapılabilecek şehirlerden birisi olarak seçilmişti. Bir de Sayın Koşmaz bu kuruluşların en üst yayın organı olan TOBB’da Manisa’yı birkaç dönemdir temsil ediyor. Şüphesiz Odalar Birliği Türkiye’nin en büyük kuruluşlarından birisidir. Satın Hisarcıklıoğlu ve arkadaşları Türkiye ekonomisi için çok yararlı çalışmalar yapıyorlar. Hükümetle ilişkilere, yurtdışı ilişkilerinde, Türkiye’deki çalışmalarında çok başarılı hizmetlere imza atıyorlar. Sayın Başkan da o kuruluşta Manisa’yı şerefle onurla temsil ediyor. Tabi biz Ticaret Odası seçimlerinin birlik ve bütünlük içinde, anlayış içinde cereyan etmesini arzu ediyoruz.”dedi.

Odaların siyasetten uzak olması gerektiğini vurgulayan Arınç sözlerini şöyle sürdürdü: “Odalara ve diğer birliklere hiçbir zaman bir siyasi partinin gölgesi düşmemelidir. Siyaset kendi sahasında yol almadır. Ticaret ve Sanayi Odası’nda da Manisa’nın yetiştirdiği değerli insanlar hakkıyla temsil edilmelidir. Dolayısıyla bu bir hizmet, görev yarışıdır. Meslek gruplarından aday olan arkadaşlarımızın başarıyla seçilmelerini ve yeni yönetimin bu anlayışla oluşturulmasını istiyoruz. Bazı kişiler belki bu seçimlerle ilgili olarak işin içinde politika kokan bazı çalışmaları söylüyor olabilirler.

Ama ben en azından AK Parti’yi temsil eden kişi olarak bu seçimlerde hiçbir şekilde parti etiketinin, siyaset etiketinin geçerli olmamasını diliyorum. Manisa’dan yetişmiş çok güzel insanlar var. Siyasi düşünceler elbette farklı olabilir. Ama Manisa Ticaret ve Sanayi Odası’nda görev yapmak, Manisa için çalışmak demektir. Manisa için el birliğiyle, gönül birliğiyle çalışırsak, şehir bugüne kadar aldığı hizmetlerden çok daha fazlasını alırız. Manisa bugüne kadar sağladığı ilerlemelerden daha fazlasına kavuşur. Dolaysıyla bugüne kadar siyasetin kötü haliyle sızmadığı odalarımızda aynı anlayışın devam etmesini diliyoruz. Birkaç yıldan beri Manisa’da gözlemlediğim şudur. Ticaret ve Sanayi Odası’nın değerli mensupları, ileri görüşlü, vizyon sahibi, misyon sahibi insanlar. Kendi içlerinde başarılı insanlar. El ele verdikleri zaman, fevkalade işler yaparlar. Biz onları Manisalı oldukları için seviyoruz. Manisa’nın temiz birer evlatları oldukları için kucaklıyoruz.

Çarşamba günü yapılacak olan seçimler ve sonrasındaki yönetim kurulu seçimlerinde başarılar diliyorum. Hiçbir şekilde dedikodular kimse kulak asmasın. Herkes özgürce Manisa için, Manisa ekonomisi için ne yapılabilir, el ele versin gönül gönüle versin. Biz Ticaret ve Sanayi Odamızın başarılarıyla gurur duyuyoruz.”

KİMSE KAPILARIN ARKASINA SAKLANMASIN
Bugüne kadar birçok birlikte de seçimler yapıldığını hatırlatan Arınç, “Bir süre önce Borsa seçimleri yapıldı. Orada bir arkadaşımız göreve devam ediyor. OSB’nin seçimleri birkaç ay önce yapıldı. Yeni bir yönetim geldi. Önemli olan herkesin kendi kapalıları arkasında saklı kalması değil, el ele vermesi, bütünleşmesi, herkesin yapılacak olan işlere omuz vermesidir. Biz bu anlayışın Manisa’da geçmişten bu yana hakim olduğunu düşünüyoruz. Ve devam etmesini istiyoruz. Ben arkadaşlarımızın bugüne kadar deneyimleriyle getirdikleri çalışmaları bundan sonra da çok daha başarıyla götüreceklerine inanıyorum. Şimdiden bütün arkadaşlarımızı candan kutluyorum.”diye konuştu.

Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bülent Koşmaz da “Bugün odamıza yaptığınız ziyaret ve geçmişteki çalışmalarımızla ilgili övgü dolu sözlerinizden dolayı teşekkür ediyorum. Sivil toplum kuruluşları ülke kalkınması için ya da üyelerin müşterek çıkarları için gönüllülük esasına göre çalışılan kuruluşladır. Manisa Ticaret ve Sanayi Odası da bunlardan birisidir. Bugüne kadar imkanlarımızın elverdiği ölçüde yapabildiklerimizi yaptık. Bu çalışmalar sırasında sizlerin özellikle Ankara’da bize çok büyük destekleriniz oldu. Ve bugünkü ziyaretinizle bizim zaten yüksek olan moralimizin biraz daha yükselmesine vesile oldu. Seçim öncesi yaptığınız bu ziyaret için teşekkür ediyorum. Arkadaşlarım adına saygılar duyuyorum.”dedi.

iha
Yayın Tarihi : 9 Şubat 2009 Pazartesi 22:24:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?