30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

Arınç'tan üzüm üreticilerine müjde

TBMM eski Başkanı Bülent Arınç, hükümetin Tariş'e üzüm alımı için kaynak aktaracağını belirterek, "Verilmesi düşünülen miktarın 50 trilyondan az olmayacağını biliyoruz'' dedi.


TBMM eski Başkanı ve AK Parti Manisa Milletvekili Arınç, çeşitli temaslarda bulunmak üzere geldiği Manisa'da, düşen üzüm fiyatlarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Tariş'e para yardımı yapılıp yapılmayacağı konusunda Arınç şunları söyledi:
''Tarım Bakanımız, Sanayi Bakanımız ile ve Hazineden Sorumlu Devlet Bakanımız ile görüştük. Bütün bunların koordinasyonunu yapan Sayın Başbakan Yardımcımız Nazım Ekren ile görüştük. Tariş'e bir miktar paranın verilmesi ama Tariş'in de bu parayı ödeme garantisi içerisinde olması söz konusu. Hazinenin imkanları nedir bu konuda? Ziraat Bankası mı görevlendirilecektir? Bu konularda kararı Başbakan Yardımcımız verecek. Ancak verilen miktarın da 50 trilyondan (50 milyon YTL) az olmayacağını biliyoruz. Üretici üzerinden siyaset yapılarak, bu mesele çözülemez. hükümet olarak elimizden geleni yapıyoruz."


Geçen yıl üzüm ithalatının engellendiğini, yaş üzümün de iyi pazarlanması sonucunda kuru üzümün 3 YTL gibi rekor bir fiyata ulaştığını belirten Arınç, ''Ancak birilerinin bu işi sahiplenmesini garipsiyorum. Biz hükümet olarak elimizden geleni yapıyoruz. Muhalefet partilerinin bu konuda yapabilecekleri bir şey varsa yapabilirler. Ama miting yaparak, bağırarak, çağırarak kendi dönemlerinde çıkmış bir kanundan bugün bizi sorumlu tutmaları, herhalde doğru bir hareket olmaz. Bizim popülist yaklaşımlarla sadece oy toplamak gibi hedefimiz ve hevesimiz yok. Doğru olanı yapmaya çalışıyoruz. Ama bugüne kadar hazineden hep paraları alıp da bunun üzerine yatan bir anlayışa bizim destek olmamız söz konusu değildir. Dolayısıyla para verilecekse bunun karşılığı da garantiye, teminata bağlanacaktır" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 22 Eylül 2008 Pazartesi 23:25:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?