4
Mayıs
2024
Cumartesi
MANİSA

Arıtma tesisine Avrupa desteği

MANİSA'NIN SU VE KATI ATIK ARITMA TESİSİNE AVRUPA DESTEĞİ

Manisa Belediyesi, şehrin atık su arıtmasının ve katı atık depolamasının Avrupa standartlarında yapılabilmesi için atağa geçti.

Avrupa'daki büyük atık su arıtma tesislerini inşa eden MUT GBMH firmasının davetlisi olarak Viyana'da incelemeler yapan Belediye Başkanı Cengiz Ergün, incelemeler sonrası yaptığı açıklamasında Manisa'da modern tesislerinin kurulması için verimli çalışmaların yapıldığını söyledi.

Manisa'nın önemli sorunlarından olan katı atık bertaraf tesisi ve atık su arıtma tesisinin yenilenmesi için çalışma başlatan Belediye Başkanı Cengiz Ergün, tesislerin revize edilmesi ve yeni tesis yapılması için Başkan Yardımcısı Erdal Nohutçu ile Viyana'da katıldığı inceleme, tetkik gezisinden döndü. Manisa'da Avrupa standartlarında çevre tesislerinin kurulması için başlatılan çalışmalar kapsamında inceleme ve görüşmeler yapan Ergün, Viyana, Berlin ve Prag gibi büyük Avrupa kentlerinin atık su arıtma tesislerini inşa eden MUT GBMH firmasın Sahibi Josef Hahnc ile Viyana'daki arıtma tesislerinde bir araya geldi.

Manisa'dan ve Türkiye'nin çeşitli illerinden 16 belediye başkanının da katıldığı çevre toplantısında, modern atık arıtma tesislerin işleyişi ve inşası konuları görüşüldü. Viyana'daki katı atık bertaraf ve atık su arıtma tesislerinde de incelemeler de yapan Başkan Ergün, tesislerin benzerlerinin Manisa'da kurulabilmesi için görüş alışverişinde bulundu. Manisa'nın atık su arıtma tesislerinin yenilenmesi ve katı atık bertaraf tesisi inşa edilmesi için hazırlıkların son aşamaya geldiğine dikkat çeken Belediye Başkanı Ergün şöyle konuştu; “Viyana'daki tesisler gerçekten son teknolojiyle yönetilen ve çevreye duyarlı olarak çalışan teknolojiyle inşa edilmiş. Orada kurulu tesislerin ilimizin ihtiyacı doğrultusunda inşası için araştırma çalışması yaptık. Artık günümüzde atıkların geri dönüşümü konusu oldukça etkili enerji kaynağı olma yolunda ilerliyor. Manisa'da da bunu değerlendirebilir miyiz bunu görmek istedik. İncelemelerimiz Manisa'nın katı atık ve atık su kapasitesi ölçüsünde Avrupa standartlarında modern tesislerin kurulabileceğini gösterdi. Yetkililer bize tesislerin teknik özellikleri ve maliyetleri konusunda bilgiler verdi. İlerleyen günlerde Manisa'ya gelerek ilimizde incelemeler yapacaklar. İncelemeler sonucu eğer uygun şartlar oluşursa ve kentimizin yararına projeler ortaya çıkarsa uygulama yoluna gidilecek. Uygulamaya karar verirsek gerekli finansmanı da sağlayacak yöntemleri devreye sokacağız. Sonuçta bu Manisa kent merkezinin en önemli sorunlarından biri. Avrupa'daki tesislerin incelenmesinin bu yönde verimli olduğunu düşünüyoruz. Çünkü Avrupa kentleri çevre konularındaki sorunları aşmış durumdalar. İlimizdeki atık su arıtma tesisi şuan için yeterli ancak büyüyen Manisa'yı düşünecek olursak en kısa zamanda yeni tesisler eklememiz lazım. Ayrıca ilimizdeki katı atık bertaraf tesisi ihtiyacı da hat safhada. Bu nedenle çevre konularını çok önemsiyoruz ve ilimizin geleceğini planlarken öncelikli sıralara alıyoruz.”

Viyana'daki inceleme ve tetkik gezisinde, MUT GBMH firmasın Sahibi Josef Hahnc ile bir araya gelen Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Manisa'dan getirdiği hediyeler verdi. Manisa Bezi, Manisa Belediyesi cam plaketi ve Mesir Macunu hediye eden Ergün, Mesir Macununun özelliklerini de anlattı. Josef Hahnç, mesir macununu özelliklerinin öğrenince macun için teşekkür etti, Mesir Festivali'ni görmek istediğini söyledi. Viyana'dan sonra Berlin'de de incelemelerde bulunan heyet, burada Türkiye Başkonsolosluğu'nu da ziyaret etti.

MANİSA'NIN SU VE KATI ATIK ARITMA TESİSİNE AVRUPA DESTEĞİ
MANİSA'NIN SU VE KATI ATIK ARITMA TESİSİNE AVRUPA DESTEĞİ
MANİSA'NIN SU VE KATI ATIK ARITMA TESİSİNE AVRUPA DESTEĞİ
MANİSA'NIN SU VE KATI ATIK ARITMA TESİSİNE AVRUPA DESTEĞİ
MANİSA'NIN SU VE KATI ATIK ARITMA TESİSİNE AVRUPA DESTEĞİ
İHA
Yayın Tarihi : 31 Ekim 2009 Cumartesi 14:21:03
Güncelleme :31 Ekim 2009 Cumartesi 14:43:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?