5
Mayıs
2024
Pazar
MANİSA

Arıtman: Arınç kadın düşmanı

8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısı ile Manisa'da CHP'li bayanlarla bir araya gelen CHP İzmir Milletvekili Canan Arıtman 'Kadına Şiddet' başlıklı konuşması içerisinde Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ı 'Kadın Düşmanı' olarak ilan etti. Hükümete sert eleştiriler yapan Arıtman AK Parti'yi vatana birçok kez ihanet ile suçlayarak yöneticilerinin Yüce Divan'a gönderilmesi gerektiğini öne sürdü.

Belediye Kültür Sitesi'nde CHP Kadın Kollarının düzenlediği programa katılan CHP İzmir Milletvekili Canan Arıtman ilgi ile karşılandı. Açılış konuşmalarının ardından partili kadınlara hitap eden Canan Arıtman kadın erkek eşitliğine değindi. Arıtman şöyle devam etti:

"Bugün ne yazık ki kadınımız tamamen ideolojik amaçlarla giderek ikincileştiriliyor, baskı altına alınıyor yaşamın her alanından uzaklaştırılıyor. Ve yine Osmanlı'daki gibi padişahlığa özenenlerin yönettiği bir ülkede kadınların padişahlık dönemindeki gibi olması isteniyor."

Açılım ile ilgili konuşan Arıtman, "Benim kişisel inancım, kişisel teşhisim bu açılım PKK açılımıdır, PKK'ya açılımdır. O demokratik açılım dedikleri şeyin demokrasi ile hiçbir alakası yoktur. Neden mi yoktur, biliyormusunuz? Kadınları hedeflemeyen kadınları kapsamayan hiçbir açılımın demokratik olması mümkün değildir" dedi.

AK Parti iktidarı zamanında binlerce kadının şiddet görerek öldürüldüğünü belirten Arıtman, "Cumhuriyet tarihi boyunca hiç olmadığı kadar çok kadın şiddet nedeni ile AK Parti iktidarı döneminde öldürüldü. Aile içi şiddet nedeni ile öldürülen kadın oranı AK Parti iktidarı döneminde yüzde bin 400 artmıştır. Bu korkunç bir rakamdır. Yıl yıl rakamlarını söyleyebilirim sizlere. 7 yıllık AK Parti iktidarı döneminde toplam 4 bin 63 kadın öldürülmüştür" diye konuştu.

Kadına yönelik şiddettin en fazla yaşandığı alanlardan birinin siyaset alanı olduğunu ifade eden Arıtman, "Siyasette de kadın, kadına yönelik şiddete maruz kalıyor. Bu Arınç modeli Arınç tipi siyasetçiler tarafından fiziksel olarak değil ama sözel ve psikolojik şiddet boyutundadır ve ağır bir şiddettir. İstemediği şeyleri yapan, istemediği sözleri söyleyen kadınları susturmak, sindirmek için çünkü onların bakış açısında kadın mutlaka baskı altına alınması gereken bir kişidir" şeklinde konuştu.

Geçen parlamento döneminde Arınç'ın kendisine karşı bir saygısızlık yaptığını ifade eden Arıtman, " 'Ben dedim ki burası İran meclisine döndü, başkan sen meclis başkanısın yasa ve yönetmeliklere uymak ve uygulatmak zorundasın. Türkiye Cumhuriyeti'ne yakışır bir meclis olsun, yap gereğini. Yasa da öyle diyor yönetmelikler de öyle diyor' dedim. Kendisi de dedi ki 'bu meclise herkes istediği kıyafet ile girebilir. Canan hanım da isterse bikini ile gelsin ama yaşı geçmiş' bu son derece seviyesiz saygısız bir hitap. Ben de ona gereken cevabı verdim" ifadelerini kullandı.

MANİSA MİLLETVEKİLİ BÜLENT ARINÇ BENCE KADIN DÜŞMANIDIR

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın kendisince kadın düşmanı olduğunu belirten Arıtman, "Manisa Milletvekili Bülent Arınç bence kadın düşmanıdır. Manisalı hanımların bunu çok iyi bilmesi ve değerlendirmesi lazım. Tıp'ta, bilimde bu tiplere kadın düşmanı denir" görüşünü dile getirdi.

Bülent Arınç'ın partisine yönelik 'Cumhuriyet Halk Partisi tek başına iktidara gelmez. Sittin sene gelemez' sözlerine cevap veren Arıtman, "İlk seçimde Cumhuriyet Halk Partisi'nin iktidara geleceğini görecektir kendisi ve onlar kaçacak delik arayacaklar. Onların hepsinden bunun hesabı sorulacaktır. Onların hepsi Yüce Divanlık. AK Partililer pek çok vatana ihanet suçu işlediler. Bir değil, pek çok. AK Parti'yi Yüce Divan'a yollamak boynumuzun borcudur. Gündemimiz de Anayasa değişikliği var. Sözde Yargı

Reformu şimdi yapmak istedikleri şey ne reformdur ne şudur budur. Yapmak istedikleri sadece hakim ayarlamaktır. Onlar Habur çadır mahkemesinde PKK'lı teröristleri kurtaracak hakimleri ayarladılar şimdi Anayasa değişikliği ile sözde üst yargıda değişikliklerle Yüce Divan'da kendilerini yargılayacak Yargıçları ayarlıyorlar. Yapmak istedikleri iş peşinde bulundukları iş budur buna da izin vermeyeceğiz" şeklinde devam etti.

BU ÜLKEDE ARTIK İŞ YOK, AŞ YOK, HUKUK YOK VE DEMOKRASİ DE YOK

CHP İzmir Milletvekili Canan Arıtman, "Hocaları, Rektörleri ve Ordular Kolordular yönetmiş yıllarca ülkesine hizmet etmiş şerefi ile şanı ile şöhreti ile hizmet etmiş Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarının hapishanelerde çürütülürken PKK'lı teröristlerin protokol koltuklarında oturması ve bunu sağlayan hukuk düzeni hepimizi isyan ettirmelidir. Artık bu ülkede iş yok, aş yok, hukuk da yok ve demokrasi de yok. Hep birlikte AK Parti'yi siyaset sahnesinden sileceğiz, süpüreceğiz. Asrın temizliğini yapacağız" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Mart 2010 Pazar 09:31:02
Güncelleme :7 Mart 2010 Pazar 16:25:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?