3
Mayıs
2024
Cuma
MANİSA

Atatürk ve Gençlik resim yarışması

 İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen "Atatürk ve Gençlik" adlı resim yarışması Sekine Evren Melek Lisesi salonunda ilk kez uygulamalı olarak yapıldı.

Yarışmaya katılan 20 öğrenci üç saat süreyle resimlerini komisyon önünde yaptı, yarışma sonunda komisyon üyeleri yarışmayı değerlendirip, sonuçları açıkladı. Komisyonda bulunan beş resim öğretmeninin yanı sıra bir tanede müzik öğretmeni görev alarak, salonda hafif fon müziği çalınarak, öğrencilerinin motivasyonu sağlandı.

Liseler arasında her okuldan en az üç yarışmacının katıldığı yarışmaya konu ve resim malzemeleri verildi. Üç saat süre tutuldu. Bu süre içerisinde yarışmacılar duygu, düşünce ve tekniklerini pastel boya veya kurşun kalem çalışmalarıyla resim yaparak anlattılar. Komisyon resimleri konu, renk, tonlama, konunun anlatımı ve teknik alanlarında değerlendirmeler yaptılar. Değerlendirme sonunda Kavaklıdere Beldesi Çok Programlı Lisesi 12 B sınıfı öğrencisi Hülya Uçar birinci, Alaşehir Lisesi 10-B sınıfı öğrencisi Süleyman Çakal ikinci olurken, Sekine Evren Meslek Lisesi 10-B sınıfı öğrencisi Selma Tosun ve Alaşehir Lisesi 12-D sınıfı öğrencisi Perihan Başak üçüncülüğü paylaştılar.

Alaşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Gürbüzer, “Belki de Türkiye'de ilk kez komisyon resim yapma yarışması yapıldı. Bu bir sınav değil tamamen özveri ve güven ve yeteneğe dayalı bir yarışma. Okullarımızdan 20 tane cesaretli öğrencimiz uygulamalı yarışma koşullarını kabul ederek çalışmalara katıldılar. Yarışmaya uygun bir salon hazırladık, bir tane de müzik öğretmeni görevlendirerek, öğrencilerimizin ortamdan sıkılmamalarını sağladık.

Öğrencilerimize malzemelerini verdik, konuyu verdik, yeteneklerini komisyon önünde sergilemelerini istedik. Şeffaf, şaibesiz ve herkesin memnun olabileceği bir sistem, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı'na yakışır bir etkinlik olsun istedik. Bunu da başardık. Geçmiş yıllarda konu eve veriliyor, evde çocuk gerçek kimliğini sergileyemiyor. Aileden, çevreden etkileniyor yada destek alabiliyordu. Bu uygulama ile çocuklarımızın gerçek kimlik ve kişiliklerini yakalamalarına da katkı sağlamış oluyoruz. Tüm uygulamalarımız açık ve şeffaf olacak.”dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 8 Mayıs 2009 Cuma 16:06:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?