30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

Atatürk'ün şehre gelişi kutlandı

Cumhuriyetin ilanından sonra Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Manisa'ya gelişinin 83. yıldönümü düzenlenen törenle kutlandı.


Kutlamaya Vali Celalettin Güvenç, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Naim Babüroğlu, Belediye Başkan Yardımcısı Recep Kafes, CBÜ Rektörü Prof. Dr. Semra Öncü, Cumhuriyet Başsavcısı Sait Gürlek, daire müdürleri, askeri ve sivil erkan ile CBÜ öğretim elemanları, öğrencileri, ilk ve orta okul öğrencileri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Kutlama programı saat 09.30'da Manisa Tren Garı'nda temsili karşılama ile başladı. Protokolün yanı sıra öğrenciler kalabalık grup eşliğinde Türk Bayrakları ve Atatürk posterleri ile Cumhutiyet Alanı'na yürüdü. Askeri bando eşliğinde gerçekleşen yürüyüşü evlerinin balkonlarından ve kaldırımlardan takip eden Manisalılar da alkışlarıyla Ata'nın Manisa'ya gelişinin 83. yıl coşkusunu paylaştı. Dev Türk Bayrağı ve Atatürk posterinin çevresinde sıralanan kız ve erkek üniversiteli gençler, ellerinde meşalelerle yürüyüşe renk kattılar.


Cumhuriyet alanındaki tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Törende konuşma yapan Belediye Başkan Yardımcısı Recep Kafes, “Bugün Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Ulu Önder Atatürk'ün 10 Ekim 1925'de Manisa'yı teşrifleriyle onurlandırdıkları günün 83. yıldönümünde hepinizi sevgi ve saygılarımla selamlıyorum. Şehzadeler kenti Manisa, Atatürk'e ve cumhuriyete olan bağlılığını her fırsatta göstermiş, ziyaretlerinde onu bağrına basmıştır. Gazi'nin Manisa'yı her ziyaretinde Manisa malkı, Mustafa Kemal Paşa'ya olan sevgi ve saygısını ifade etmek için yolları, meydanları doldurmuştur. Yunan işgalinde karanlık ve acı günler yaşayan bu şehir, her şeye rağmen büyük bir kahramanlık örneği göstererek, düşmanı topraklarından atmış ve onları büyük bir bozguna uğratmıştır. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün 83 yıl öncesinde ifade ettiği gibi, Manisa ve Manisalılar bu süre içerisinde yaralarını sarmış, her alanda çok büyük hamleler yapmış, gerek Osmanlı gerekse de cumhuriyet döneminde ulusal birlik ve bağımsızlığımız adına çok büyük gayret sarf etmiştir. Bundan 83 yıl önce, cumhuriyet ve bağımsızlık mücadelesinin en gayretli en çilekeş kentlerinden Manisa'yı ziyaret eden Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaşlarını, şehitlerimizi, gazilerimizi en derin şükranlarımızla anıyoruz. Bu anlamlı günde, bu coşku ve heyecanı bir nebze olsun yaşamanın mutluluğunu yaşıyoruz.” dedi.


Daha sonra dönemin belediye başkanı Bahri Sarıtepe'nin o yıllarda Ata'ya hitaben yaptığı konuşma metni okundu. Konuşmaların ardından askeri bando eşliğinde öğrencilerden oluşan kortej, Atatürk posteri, meşale ve Türk Bayrağı ile birlikte Hükümet Konağı önünden Doğu Caddesi, Manolya meydanı, Emniyet Müdürlüğü, Doğum Evi ile Devlet Hastanesi güzergahını takip ederek 19 Mayıs Stadyu'muna kadar yürüdü.

iha
Yayın Tarihi : 10 Ekim 2008 Cuma 23:20:07
Güncelleme :11 Ekim 2008 Cumartesi 09:20:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?