7
Mayıs
2024
Salı
MANİSA

ATM faresine suçüstü

Manisa'nın Salihli ilçesinde, bankamatiklerden para çekmek isteyen emeklilere yardım etme bahanesiyle yaklaşıp dolandırdığı öne sürülen bir kişi yakalandı.

Salihli'de, bir bankadan emekli maaşı çekmek isteyen bir vatandaşın yanına yardım bahanesiyle yaklaşan M.A (35), yaşlı adamın kart şifresini öğrendikten sonra "Hesabınızda para yok" diye kandırıp el çabukluğu ile bankamatik kartını sahte bir banka kartıyla değiştirdi. Aradan bir süre geçtikten sonra yaşlı adamın cep telefonuna kartından 850 TL tutarında paranın çekildiği mesajı geldi. Mesajın ardından yaşlı adam Salihli Emniyet Müdürlüğü'ne suç duyurusunda bulundu.

Konuyla ilgili çalışma yapan Salihli Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro ekipleri, şahsın M.A olduğunu ve çok sayıda suç kaydının bulunduğunu tespit etti. İlçedeki bankamatik önünde önlem alan ekipler şahsı yine bir bankamatik önünde yaşlı kişilere yardım etme bahanesiyle uğraşırken yakaladı. M.A.'nın yapılan sorgulamasında Muğla'nın Fethiye ilçesinden cezaevi firarisi olduğu ve üzerinde başka bir kişiye ait sahte ehliyet ile 12 farklı kişiye ait bankamatik kartının olduğu görüldü. M.A., emniyetteki sorgusunun ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderil 

iha
Yayın Tarihi : 28 Ağustos 2012 Salı 19:05:52
Güncelleme :1 Eylül 2012 Cumartesi 11:35:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?