30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

ATSO üyelerinden kan bağışı

Akhisar Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Erdayıoğlu ve Yönetim Kurulu üyeleri Ticaret Odası Lokali’nde Kızılay'a kan bağışında bulundular. 

Kızılay için gerçekleştirilen kan bağışı etkinliğinde 30 ünite kan toplandı. Sabah saat 10.30’da ATSO Lokali’nde başlayan ve gün boyu devam eden kan bağışına ATSO Başkanı Mehmet Ali Erdayıoğlu ile Yönetim Kurulu Üyeleri de katıldı. Kan bağışının önemine değinen Manisa Kızılay Kan Merkezi doktorlarından Dr. Veysel Kahraman "18-65 yaş arası önemli bir problemi bulunmayan, vücut ağırlığı 50 kilogramın üzerinde olan ve bağışta bulunmak isteyen herkesten kan alıyoruz. Bağışlar arasında iki ay ara olacak şekilde senede dört kez kan bağışlanabilir. Kan verme süresi yaklaşık yarım saattir. Erişkin bir insanda ideal kilosunun yüzde 8' i kadar kan vardır. Bizler kan bağışında bulunacak kişilerden 1 ünite yani 450 ml alıyoruz. “ dedi. 

B ve C tipi sarılık hastalığı geçirenlerden asla kan alınmaması gerektiğini belirten Dr. Veysel Kahraman, kan bağışının bilimsel olarak kanıtlanmış bir yan etkisi olmadığını ifade etti. Konunun önemini vurgulayan Dr. Kahraman, vatandaşları sağduyulu davranarak kan bağışında bulunmaya çağırdı.

İHA
Yayın Tarihi : 31 Ocak 2008 Perşembe 13:07:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?