30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

Avrupalı öğrenciler Manisa'da

“Geri Dönüşüm ve Çevre” adlı proje kapsamında 25 Avrupalı öğrenci Manisa Valisi Celalettin Güvenç’i makamında ziyaret ederek projeleri hakkında bilgi verdiler.


Manisa Valiliği AB Koordinasyon Merkezi’nin Avrupa uyum yasaları çerçevesinde gerçekleştirilen projelerine bir yenisi daha eklendi. “Ayrıştır, Dönüştür yeni bir dünya oluştur” sloganından yola çıkılarak hazırlanan “Geri Dönüşüm ve Çevre” adlı proje kapsamında 25 yabancı öğrenci Manisa’ya geldi. Romanya, İtalya, Polonya ve Bulgaristan’dan gelen 25 öğrenci Vali Celalettin Güvenç’i makamında ziyaret ederek projeleri hakkında bilgi verdiler.


Proje hakkında açıklama yapan proje gurup lideri Burak Genç, “Gençlik değişim projeleri kapsamında Romanya, İtalya, Polonya ve Bulgaristan’dan 5’er arkadaşımızı burada ağırlıyoruz. 15.500 Euro ile desteklenen projemizi “Geri Dönüşüm ve Çevre” adıyla hazırladık. Manisa’dan yedi arkadaş bu projeyi hazırladık. Bu proje kapsamında atölye çalışmaları yaptık. Her grup kendi ülkesinin değişim projelerini bizlerle paylaştı. Bizler de aynı şekilde kendi projelerimizi kendilerine tanıttık bunun yanında Manisa’mızın tarihi ve turistik yerlerini gezdirdik. Avrupalıların Türkler hakkındaki kötü izlenimlerini kırdığımıza inanıyoruz. Bu organizasyonda yardımcı olan, Manisa Belediyesi’ni ve Valiliğimize teşekkür ederiz.”dedi.


Avrupalı öğrencileri ağırlamaktan mutluluk duyduğunu belirten Vali Celalettin Güvenç ise “Bu tür projelere katkı sağlayan katılımcıları tebrik ediyorum. Bu tür projelerin çevre gibi, Dünyamızın yeni sorunlarına olumlu pozitif yaklaşımları sağlamanın yanında, siz gençlerin birbirini tanıması, kültürlerin birbirini tanıması, ülkelerimiz arasında iş birliği, kardeşlik ve sevginin gelişmesine katkı sağlayacağını düşünüyorum. Dünyanın, Dünya insanlığını daha çok birbirini tanımaya ve anlamaya ihtiyacı var. Çünkü geleceğin dünyasını sizler temsil edeceksiniz. Sizlerin yaşayacağı dünya, daha barış dolu, daha çevre dostu, daha adil bir dünya olacaktır. Sizlerin, asla milletler, kültürler arası düşmanlığa izin vermeyeceğinizi, sürekli demokrasiden sevgiden, barıştan ve kardeşlikten yana olacağınızı, bu tür çalışmaların birbirinizi tanımanızla daha çok güzel bir dünya için adım olduğunu düşünüyorum” diye konuştu.


Konuşmanın ardından Avrupalılar Vali Güvenç’e kendi ülkelerinden getirdikleri hediyeleri verirken Vali Güvenç’te kendilerine Manisa’nın simgesi olan Mesir Macunu hediye etti.

iha
Yayın Tarihi : 6 Kasım 2008 Perşembe 17:37:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?