3
Mayıs
2024
Cuma
MANİSA

Aydın il başkanlığına aday mı?

Ak Parti’de haziran ayı sonunda yapılması planlanan il kongresi öncesinde arayışlar hız kazanırken, adaylar arasında ismi geçen İsmail Aydın, il başkanının kim olacağının önemli olmadığını, asıl meselenin partinin biran evvel toparlanması konusu olduğunu söyledi.

Ak Parti’de il kongresin yaklaştığı şu günlerde il başkan adayı arayışı devam ediyor. Yaklaşık 2,5 yıldır Ak Parti saflarında yer alan, partide danışılan isim olarak ün yapan İsmail Aydın, Orkun Şıktaşlı’yla birlikte il başkan adayları arasında ön plana çıktı. “Aday mısınız?” şeklindeki soruya yanıt veren İsmail Aydın şunları söyledi:

“Siyasi partilerdeki en erdemli görevlerden biri de il başkanlığıdır. Böyle bir göreve beni layık görenlere sonsuz şükranlarımı sunuyorum. Ancak bu tür söylemler tamamen benim dışımda gelişiyor. Bugüne kadar il başkanlığına talip olduğumu hiçbir yerde telaffuz etmedim. Ak Parti’nin mevcut bir il başkanı var ve o hepimizin il başkanıdır. Parti içi meseleler dışarıya yansıtılmaz. Kongre öncesinde bir karar verilir ve kim isteniyorsa herkes onun arkasında olur. Bazı isimlerin kamuoyunda konuşulmasını da doğal karşılıyorum. İsimleri geçen arkadaşlarımın hepsi de çok değerli insanlar. Ak Parti’de il başkanlığı görevini yapacak çok değerli siyasetçi arkadaşlarımız var. Bu insanların arasında ismimin geçmesi gerçekten onur verici bir durumdur. Ancak biz ‘görev istenmez verilir’ kültüründen geldik. O yüzden parti menfaatleri önüne hiçbir kişisel itek veya talep geçemez. Önce Ak Parti sonra kişiler gelir” dedi.

İl başkanlığı görevi teklif edilmesi durumunda kararının ne yönde olacağı sorulan İsmail Aydın şu yanıtı verdi: “Böyle bir teklif gelmediği için yorum yapmak yanlış olur. Ben zaten bu partide 2 yılı aşkın bir süredir görev yapıyorum. Bir nefer gibi çalışıyorum. Bulunduğum makam veya mevki bugüne kadar hiç önemli olmadı bundan sonra da olmayacak. Önemli olan partimizin kaybedilen seçimlerin ardından bir an evvel toparlanması ve partide birlik ve beraberliğin sağlanmasıdır. Bunu kimin sağlayacağı önemli değil” diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 14 Haziran 2009 Pazar 10:01:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
murat IP: 85.108.168.xxx Tarih : 21.07.2009 00:14:27

ismail baskan izindeyiz....