5
Mayıs
2024
Pazar
MANİSA

Aydın'dan Akçay'a sert cevap

AK PARTİLİ AYDIN'DAN MHP'Lİ AKÇAY'A YANIT

MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay'ın, "Önümüzdeki seçimlerde ne Erdoğan kalır ne de Arınç" sözü ve sert eleştirilerine AK Parti Manisa İl Başkan Yardımcısı İsmail Aydın'dan yanıt geldi. Aydın, "Akçay, siyasetin sağda solda çamur atmakla eş değer olduğu anlayışı ile hareket etmeyi görev biliyor" dedi.

MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay'ın ülkenin sorunlarının tespiti konusunda hiç bir çözüm üretmediğini öne süren AK Parti Manisa İl Başkan Yardımcısı İsmail Aydın, şöyle devam etti: "Yarım yüzyıldır her seçimde rakip partileri sandığa gömme edebiyatı yaparak siyasi yaşamını sürdürmeye çalışan, her seçimde sandıkta gömülü kalan bir siyasi misyonun parti mensupları, 'Yenilen pehlivan güreşe doymaz' misali her seçimde halkın şamarını yiyiyor. Hele hele hayatında hiç siyaset yapmadan sadece okul hayatını ve mezuniyetinden sonra girdiği devlet kurumunda 'vatandaşın cebindeki parayı nasıl alırım' mantığıyla hareket eden, yasaklayan, baskıcı bir yapının temsilcisi olan, hayatında 2 simit satıp Türkiye'de para kazanmanın ne olduğunu bilmeyen, devlet memurluğunu bitirir bitirmez emekli olup hiç ara vermeden milletvekili olan biri 'Gelecek seçimlerde ne Erdoğan kalır ne Arınç' gibi çok tahlisiz ve hiç bir tecrübeli siyasetçinin söyleyemeyeceği bir sözü söylerse, biri çıkar da 'Siyasette kişiler değil kurumlar kalıcıdır' derse bu vekilin vereceği hiç bir cevap yoktur, veremezde oturduğu yerde kalır.

Akçay'ın, sağdan soldan alıntılar yaparak kurumlar arasında kavga varmış gibi konuştuğunu, Bülent Arınç'a yönelik suikast iddiası sonrası Genel Kurmay ile Emniyet teşkilatı arasında çatışma çıkarılmaya çalışıldığı konusunu gündeme getirdiğini belirten Aydın, "Türkiye şimdi işkembelerini temizliyor, temizlemek zorunda. Bunu Genel Kurmay'da istiyor Emniyet de istiyor. Demokrat olan herkes istiyor. Kurumlar arasında çekişme yok. Kurumlar içinde kanunsuz örgütler veya kişiler varsa bunlar ortaya çıkacak ve bu ülkenin bunlarla uğraşmasına, bu milletin bunlardan çektiklerine bir son verilecek. Niye rahatsız oluyorsunuz? Varlıklarını kaos ortamı üzerine inşa edenlerin sonu geliyor. İstediğiniz kadar engellemeye gayret sarf edin gücünüz yetmez. Başarılı siyasileri sandığa gömmek kolay değil, çünkü onların arkasında Türkiye'nin yüzde 47'si gibi bir halk kitlesi var." diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Ocak 2010 Pazar 16:09:00
Güncelleme :10 Ocak 2010 Pazar 17:09:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?