4
Mayıs
2024
Cumartesi
MANİSA

Azerbaycanlı öğrenciler Alaşehir'de

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında Türkiye'ye gelen Azerbaycanlı öğrenciler, Alaşehir Belediyesi'nin konuğu oldular.

Kültür Bakanlığı'ndan temzilci Mahmut Salcan eşliğinde ilçeye gelen 33 Azeri öğrenci, burada bir hafta boyunca konuk olacakları aileler ile tanıştılar. Belediyenin koordinatörlüğünde öğrenciler ailelere teslim edildi.

Ziyaretle ilgili bilgi veren Kültür Bakanlığı'ndan temsilci Mahmut Salcan, "23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında dış ülkelerden yurdumuza gelen öğrencileri ülkemizin değişik bölgelerine dağıttık. Azerbaycan'dan gelen öğrencilerden bir grubu da Alaşehir'e getirdik. Alaşehir Belediyesi bu öğrencilerimizi kabul etti.

Belediye Başkanı Kadir Daş'a teşekkür ediyoruz." dedi. Başkan Daş ise, "Kardeş ülkemiz Azarbaycan'dan gelen küçük kardeşlerimizi misafir etmekten onur duyuyoruz. Azarbaycan halkıyla dorstluklarımızı daha da geliştirmek için bunlar birer vesile olacaktır. Kardeşlik bağlarımızı daha küçük yaşlardan başlatarak yaşatmak daha kalıcı ve kolay olacaktır. Bize misafir olan kardeşlerimize yönelik ilçemizde ve bölgemizde geziler de düzenleyeceğiz. Kardeşlerimize Türkiyemizi en iyi şekilde tanıtacağız. Sadece ülkemizi tanıtmakla kalmayıp, öğrencilerimizi 33 aileye birer birer dağıtarak aile yaşantılarımızı da göstereceğiz." şeklinde konuştu.

Azeri öğrenciler Alaşehir Kaymakamı Musa Uslan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Gürbüzer'i de ziyaret ettiler. Bir hafta boyunca çeşitli gezilere katılacak olan öğrenciler, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı törenlerinde halk oyunları gösterileri sunacaklar.

iha
Yayın Tarihi : 20 Nisan 2009 Pazartesi 16:08:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?