3
Mayıs
2024
Cuma
MANİSA

Azeri ve Ermeniler aynı projede buluştu

AZERİ VE ERMENİ GENÇLER DEMİRCİ'DE BULUŞTU

Manisa'nın Demirci İlçesi Kız Teknik ve Meslek Lisesi'nce hazırlanan "İlmek İlmek Avrupa" Gençlik Projesi Azerbaycan ve Ermenistan'dan gelen gençleri biraraya getirdi.

Proje çerçevesinde Polonya, Litvanya, Rusya, Gürcistan, Ermenistan ve Azerbaycan gençleri buluştu. Azerbaycan ve Ermenistan'dan gelen gençler aynı kare içinde objektiflere poz verdi. Kültürel diyalog sağlamak, barış ve hoşgörü ortamını geliştirmek için biraraya gelen çeşitli ülkelerden 30 kişilik grup, Manisa merkezdeki tarihi mekanları, müzeyi ve camileri yerinde inceledi.

Tarihi Muradiye Camii'ni gezen Azeri ve Ermeni gençler daha sonra Demirci ilçesine geldi. Demirci ilçesinde Hisar kaplıcalarında konaklayan konuklar, Demirci Kaymakamı Yalçın Sezgin'i makamında ziyaret etti. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramına da katılan yabancı öğrenciler halkı selamladı. Gençler burada ülkelerini tanıtan bir stand hazırlayıp vatandaşlarla fotoğraf çektirdi ve tanışma imkanı buldu.

Demirci Kaymakamı Yalçın Sezgin, standları ziyaret ederek yabancı öğrencilerle tek tek ilgilendi ve kendileriyle bir süre sohbet etti. Kaymakam Sezgin yabancı öğrencilere "Türkiye'miz ile Ermenistan arasında geçtiğimiz günlerde güzel bir maç oynandı. Ve güzel bir dostluk örneği gösterildi. Bizler komşularımızla çok yakın komşuluk içerindeyiz. İnşallah siz gençlerde bu komşuluk dostluk ilişkilerini geleceğe taşıyacaksınız. Sizin bu ziyaretiniz bu anlamda önemli bir köprü olmuştur. Bizim

Cumhuriyetimizin 86. yıl dönümünde burada sizlerde bayraklarınızı dalgalandırıp ta buradan geçmeniz dünya uluslarının kardeşliğini simgeleme anlamında güzel bir mesaj olmuştur. Aramıza geldiğiniz için teşekkür ederiz" dedi.

İlk defa böyle bir bayrama katıldıklarından dolayı çok memnun kaldıklarını söyleyen Ermeni gençler, Türk insanının çok iyi ve sıcak kişiler olduğunu belirterek, Türkiye'ye ilk defa geldiklerini ve bundan sonra Türkiye'ye devamlı geleceklerini söyledi. Diplomat olmak istediklerini kaydeden Ermeni gençler, Ermenistan ve Türkiye arasındaki ilişkileri daha da iyi seviyelere getireceklerini dile getirdi.

AZERİ VE ERMENİ GENÇLER DEMİRCİ'DE BULUŞTU
AZERİ VE ERMENİ GENÇLER DEMİRCİ'DE BULUŞTU
AZERİ VE ERMENİ GENÇLER DEMİRCİ'DE BULUŞTU
İHA
Yayın Tarihi : 30 Ekim 2009 Cuma 16:45:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?