4
Mayıs
2024
Cumartesi
MANİSA

Azyak işçileri vekil yolu gözledi

Manisa'nın Soma ilçesinde günlerdir Soma'nın gündeminden düşmeyen Azyak maden işçilerinin çilesini Ak Parti Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi sona erdireceğini söyledi.

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi'nin Soma'ya geleceği haberini alan maden işçileri Dörtyol mevkiinden sloganlar atarak Cengiz Topel meydanına yürüdü. Burada 1 saat boyunca Tanrıverdi'nin gelmesini bekleyen işçiler İşletme sahibinin termik santrale kömür satamadığından dolayı maaşlarını alamadıklarını ifade ettiler.

Tanrıverdi'nin gelmesi ile birlikte etrafını saran işçiler isteklerini dile getirdiler. Ak Parti Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi'nin “Sizin derdiniz nedir arkadaşlar. Beni bilgilendirin. Neden burada toplandınız?” sorusuna cevap veren işçiler, 60 bin ton kömürün çıkarıldığını ama satılmadığı için maaş alamadıklarını dile getirdiler.

Bunun üzerine Tanrıverdi, "Neyse sorununuz çözülür. İşletme sahibi nerede, gelsin görüşelim. Sorununuz ne ise çözelim. Pazartesi Ankara'ya gelsin orada bu konu hakkında görüşelim. Kamu olsa şimdi çözerim. Ama özel sektör olduğu için nedir ne değildir bilmiyorum. Bunun çözümü için görüşelim. Sizin meselenizi benden daha iyi anlayan adam da olmaz." dedi.

Daha sonra alkışlar arasında işçilerin arasından ayrılan Tanrıverdi, Kaymakam Abdülkadir Karataş'ı makamında ziyaret ederek hayırlı olsun dileklerini iletti. Burada işçiler hakkında kısa bir açıklama yapan Tanrıverdi, “İşçiler bizim insanımız biz de bu memleketin evlatlarıyız Onlar da buranın evlatları, sorunları neyse çözmek için elimizden gelen gayreti gösteririz. Patronları burada olsaydı oturur konuyu çözmeye çalışırdık. Burada yoklarmış. Onun için Ankara’ya çağırdım. Gelsinler ne istiyorlarsa oturur çözmeye çalışırız. İsterseniz sizlerde gelebilirsiniz.”dedi.

Ardından Belediye Başkanı Hasan Ergene'yi ziyaret eden AK Parti Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi, burada kısa bir basın açıklaması yaptı. Tanrıverdi, "Yerel seçimlerin dünyada ve Türkiye’de önemi gittikçe artıyor. 29 Mart seçimlerinin sonuçlanması Türkiye'nin gelişmesi bakımından önemlidir. Yerel Seçimlerde Ak Parti Türkiye’de bulunan 81 vilayetin 45'ini almıştır. Ak Parti yine belediyeler bazında 1. parti olmuştur. 29 Mart seçimlerinden sonra kazanan belediye başkanlarımız mazbatalarını alıp göreve başladılar. Göreve başlayanlara başarılar diliyorum. Yörelerine ve yöre halkına daha güzel hizmetler vereceğine inanıyoruz. Projelerini uygulayacak kent halkının düşüncelerini alarak çalışmalarını sürdürecektir. Ak belediyecilik anlayışı ile görev yapacak arkadaşlarımız hiç ayrım yapmaksızın herkese eşit hizmet götüreceklerdir. Soma'da Hasan Ergene kardeşimiz de 2. defa seçildi. Halkımız hizmete devam demiştir. Başarılı görmüştür. Ak belediyecilik anlayışının sağlıklı olduğunu tescil etmiştir. Şimdi önümüzdeki 5 yıllık dönem içerisinde Ankara'da aynı duyguyu paylaşan insanlar olarak Soma ile Ankara'yı el ele tutuşturarak katkı ve desteklerimizi sürdüreceğiz. Daha farklı ve daha kaliteli hizmeti Soma halkına sunacağız.”diye konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 11 Nisan 2009 Cumartesi 18:02:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?