30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

Badem krallığına doğru!

Trabzonspor’un eski genel müdürleri Tayfun Erpek ve Burak Güldal, badem kralı olmaya oynuyor! 

İki eski yönetici Manisa’da 3 şirket çatısı altında çok ortaklı geniş badem bahçeleri kurmaya başladı. Şirketlerin ortakları aralarında ise finansçı ve doktorlar ağırlıkta. Erpek ve Güldal’ın kurduğu 1.5 milyon YTL sermayeli Prunus şirketi 32 ortağa, 900 bin YTL sermayeli Nemus 24 ve 1 milyon YTL sermayeli Ekostar da 5 ortağa sahip.
Nemus’un ortakları arasında Deutsche Bank Türkiye Genel Müdürü Ersin Akyüz, Prunus’un ortakları arasında ünlü yönetmen Yavuz Turgul’un oğlu reklamcı Kurtcebe Turgul gibi farklı sektörlerden çok sayıda isim var. Tayfun Erpek şunları anlatıyor:

Çilek ve kavun da yetiştirecekler
“Burak Güldal ile Trabzonspor’da arka arkaya genel müdürlük yaptık. Artık tüm işlerimizi bıraktık, tarım üzerine çalışıyoruz. İşe Burak’la küçük bir tarla alarak başladık. Burada badem üzerine pilot çalışma yaptık. Tarımın yıldızı parlıyor. Dostlarımız çok ilgilendi. Ortak olmak istediler. Böylece işler gelişti. Prunus firmamız Manisa Gördes’te, Nemus ve Ekostar Manisa Köprübaşı’ndaki tarlalarda badem üretecek. 

Fidanlar ilk ürünü 4 yıl içinde verecek. Nemus’un tarlası 250 dönüm. Burada çilek ve kavun da yetişecek. Dönüm başı 200 kilo iç badem hedefliyoruz. Türkiye bademe çok uygun. Ama ABD’den badem ithal ediyoruz. Bunu değiştirmeyi planlıyoruz. Birkaç yıl içinde tesisleşip bademi işlemek ve pazarlamak da istiyoruz.”

Milliyet
Yayın Tarihi : 25 Ekim 2008 Cumartesi 18:20:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?