8
Mayıs
2024
Çarşamba
MANİSA

Bağ Bozumu Şenlikleri siyasi arenaya döndü

Belediye Kültür Sitesi Lale Salonu’nda gerçekleştirilen törene, TBMM Başkanı Bülent Arınç ve Maliye Bakanı Kemal Unakıtan’ın yanı sıra, Manisa Valisi Orhan Işın, Belediye Başkanı Bülent Kar, Manisa milletvekilleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Törende konuşan Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Vestel City’i gururla gezdiğini ifade ederek, "Türkiye artık eski Türkiye değil. ’Eski Türkiye olmadığını nerden bileceğiz’ diyenler gelsinler bu Vestel’i gezsinler. Türkiye hakikaten kabuk değiştiriyor. Nihayet zihniyeti de tamamen değişiyor. Bu değişimi iyi okuyanlar ileride iyi hizmetler yapacak. İktidarlar da öyle. Şimdi Türkiye kalkınıyor ama temelinde özel sektör var. Bakınız, bugün Merkez Bankası gecelik faizleri 2 puan daha düşürdü. Çünkü Türkiye’deki normal parametreler düştü de o yüzden" diye konuştu.
Herkesin ayağını yorganına göre uzatması gerektiğini kaydeden Bakan Unakıtan, sözlerine şöyle devam etti:

"Mali disiplin demek kemer sıkmak demek değildir, kamunun hesabını bilmesidir. Herkes ayağını yorganına göre uzatacak. En başta da devlet. Gelirini giderini ayarlaması lazım ki kara talihi olan bütçe açıklarını da geride bırakması lazım. Türkiye yüzde 100’lerin bile üzerinde enflasyon gördü. Önceki yıllardaki yıllık enflasyon hedefini şimdi biz bir ayda yakalıyoruz. Türkiye büyümeyi çok şükür ardı ardına yaşıyor. İlk defa bu büyümeyi yaşıyor ve 4 bin dolardan bahsediyoruz. Bu yetmez en azından kişi başına düşen milli pay 10 bin dolar olması lazım. Dolayısıyla bu mali disiplin 2004’te de devam edecek 2044’te de devam edecek. Ama bugün Vestel’i gururla gezdim. İnanıyorum ki daha da ilerleyecek. O bakımdan Türkiye’yi artık başka gözle görmemiz gerekiyor."

Daha sonra konuşan TBMM Başkanı Bülent Arınç, "Ahmet Nazif Zorlu ile Manisa özdeşleşmiştir. İnsanın hedefi olmalı, günlük hayat yaşanmaz. Ahmet Bey’in ilk geldiği günleri biliyorum, o zamanlar büyük hedefler koymuştu bugün gerçekleştiriyor. Kendisine ne kadar teşekkür etsek azdır. Kendisinin rahmetli Sabancı gibi yapacağı hayır kurumlarıyla adını Manisa’nın her yerinde görmek istiyoruz" dedi.

Konuşmaların ardından, Manisa Belediye Başkanı Bülent Kar, Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu’ya fahri hemşehrilik beratını verdi.

Beratı aldıktan sonra yaptığı konuşmada, hayatının en mutlu gününü yaşadığını belirten Ahmet Nazif Zorlu, "Tam 10 sene önce Manisa’da Vestel’i aldığımızda önümüze koyduğumuz hedef bir milyon televizyon üretimiydi. Bize hiç kimse inanmamıştı ve bu hayal demişlerdi. Ancak ben ve çalışma arkadaşlarım buna inanmıştık. Koyduğumuz hedefe de ulaşmıştık. Manisa’da önce ülkemiz, sonra kurumumuz, ailemiz ve çalışanlarla insanlarımız için üretim yapıyoruz. İnşallah seneye Manisa’da 10 fabrikadan oluşan Vestel Country’i açacağız. Biz bunun çalışması içerisindeyiz" diye konuştu.

iha-manisa
Yayın Tarihi : 9 Eylül 2004 Perşembe 09:46:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?