30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

Bağırsaktan midesi var

Manisa'nın Salihli ilçesinde 2 yıldan buyana mide şikayeti olan ve özel bir hastanede mide kanseri teşhisi konulan Mehmet Şentürk (66) isimli vatandaşa 5 saat süren bir operasyonun ardından ince bağırsaklarından yeni bir mide yapıldı.


Salihli'nin 5 Eylül Mahallesi'nde ikamet eden ve iki yıldan beri mide şikayeti olan Mehmet Şentürk (66), rahatsızlığına bir türlü çözüm bulunamayınca son olarak ilçede bulunan Özel Salihli Hastanesi'ne gitti. Burada Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Sait Yıldız'a muayene olan Şentürk'e, Dr. Yıldız tarafından mide kanseri teşhisi konuldu. Hemen hastaneye yatırılan Şentürk'e, Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Sait Yıldız tarafından 5 saat süren bir ameliyat gerçekleştirildi. Başarılı ameliyat sonrası Şentürk'ün midesi tamamen çıkarılarak, ince bağırsaklarından yeni bir mide yapıldı. Ameliyat hakkında bilgi veren Özel Salihli Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Op.Dr.Sait Yıldız, “Hastaneye muayene olmaya gelen ve iki yıldan beri mide şikayeti olan Mehmet Şentürk, mide ilaçları kullanmasına rağmen son altı aydan beri şikayetlerinin arttığını söyledi. Yapılan tetkikler sonrası mide de kanser ile uyumlu bir kitle saptandı. Bu hastada önemli üç önemli bulgu vardı. Bunlar kansızlık, mide ağrısı, açıklanamayan zayıflama. Hastaya yapılan tetkikler sonrası mide kanseri tanısı konuldu. 5 saat süren bir ameliyat ile midesi tamamen yerinden çıkarıldı ve ince bağırsaklarından mide yerine rezervuar görevi gören yeni bir mide oluşturuldu” dedi. Yıldız, Mehmet Şentürk isimli hastanın cerrahi tedavinin ardından bir süreliğine kemoterapi tedavisi göreceğini belirtti.

Başarılı ameliyat nedeniyle Genel Cerrahi Uzmanı Op.Dr.Sait Yıldız'a teşekkür eden Mehmet Şentürk, “İki yıldan bu yana mide şikayeti çekiyordum. Son altı aydan bu yana ağrılarım iyice arttı. Gittiğim sağlık kuruluşlarında bir teşhis konulamadı. Fakat Op. Dr. Yıldız tarafından mide kanseri teşhisi konuldu. Beni tekrar hayata bağlayan Özel Salihli Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Op.Dr.Sait Yıldız ve ekibine sonsuz teşekkür ediyorum” dedi.

iha
Yayın Tarihi : 22 Ekim 2008 Çarşamba 14:25:43
Güncelleme :22 Ekim 2008 Çarşamba 14:35:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?