30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

Bakan Çelik Manisa'da

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, bir dizi açılış törenlerine katılmak üzere Manisa'ya geldi.

Bakan Çelik, Manisa'da ilk olarak Turgutlu ilçesini ziyaret ederek Halil Kale Fen Lisesi'nde incelemelerde bulundu.

Belediye Başkanı Serhat Orhan, okul idarecileri ve öğrenciler tarafından karşılanan Bakan Çelik, Başkan Orhan'ın okul ihtiyacı yönündeki talebi üzerine Mustafa Kemal Mahallesi'nde 24 derslikli bir ilköğretim okulunun 2009 yılı başında yapılmaya başlayacağı müjdesini verdi. Başkan Orhan ayrıca yaklaşık 12 yıldır Halil Kale Fen Lisesi Müdürlüğü'nü vekaleten yöneten Tahsin Bozkurt'un asaleten müdür olarak atanmasını talep etti. Bunun üzerine açıklama yapan Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, "Her gittiğim yerde sorunlar dinliyorum ama burada yapılmış olan işleri, projeleri dinledim bu da beni çok mutlu etti. Eğitime büyük katkı sağlayan Turgutlu Belediyesi ve halkına buradan çok teşekkür ederim. Eğitime bu kadar destek veren bir belediye başkanı birkaç dönem daha halk tarafından bu göreve getirilir. Eğitim ve eğitimcinin kalbine girmeyi başaran belediye başkanı başarılı bir başkandır. Eğitim her şeyin başıdır. Turgutlu, sorunlarını geride bırakmış bir ilçedir. Bu nedenle okul isteğinizi 2009 yılı başında gerçekleşecektir. Halil Kale Fen Lisesi Müdürü Tahsin Bozkurt'un asaletinin tasdiklenmesi konusunda yönetmeliği inceleyeceğim. Eğer elverişli ise asaleti tasdik edeceğim" dedi.

Manisa Valisi Celalettin Güvenç, AK Parti Manisa Milletvekili İsmail Bilen, Orta Öğretim Genel Müdürü Emin Gürken, Yurt Dışı Eğitim Genel Müdürü Prof. Dr. İbrahim Özdemir'in eşlik ettiği Bakan Çelik daha sonra sınıfları gezdi. Bakan Çelik bir sınıfta tahtaya kendi el yazısı ile "Sizi çok seviyoruz. Tebrikler." yazarak imzasını attı. Bu yazı sonrası okul öğrencileri Bakan Çelik'i alkış yağmuruna tuttu.

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Turgutlu'dan ayrıldıktan sonra akşam saatlerinde Salihli ilçesine geçti. Aralarında AK Parti Manisa Milletvekili İsmail Bilen, Salihli Kaymakamı Mesut Yıldırım, Belediye Başkanı Mustafa Uğur Okay ve kalabalık bir partili grup tarafından ilçenin girişinde karşılanan Çelik, daha sonra konvoy eşliğinde parti binasında partililerle buluştu. AK Parti İlçe Başkanı Mahmut Börekçigil, "İzmir-Ankara karayolu üzerinde yer alan Salihli, köy ve beldeleri ile 200 bine yaklaşan bir nüfusa sahiptir. 72 köyü 8 beldesi olan Salihli, iktidarımız döneminde kendisine düşen payı da almıştır. Salihli'ye yapılan yatırımlarda en önemli kalemi okullarımız oluşturmaktadır. Yarın açılışını yapacağımız Salihli Anadolu Öğretmen Lisesi ile okul sayımız 16'ya ulaşmış olacaktır. B u okullarımızda 27 bin öğrencimiz eğitim görmektedir" diye konuştu.

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik ise "Milli Eğitim Bakanı olarak Salihli'ye ikinci kez geliyorum. Biz ihtiyaç duyuldukça sizlerle birlikte olmaktan mutlu oluyoruz. Biz, sırça saraylarda değil, halkın arasındayız. Kaprisle siyaset yapmıyoruz. Biz mobil bir hükümetiz. Gece gündüz demeden geziyoruz. Sadece ben değil, tüm bakan ve milletvekili arkadaşlarım Türkiye'nin tüm ilçe ve beldelerine en az iki defa gitmiştir. Manisa ili bizim iktidarımız döneminde altın çağını yaşamaktadır. Salihli de bu olumlu gelişmelerden payını almaktadır. Arife tarif gerekmez. Bizim yaptığımız hizmetleri, anlayanlara saygı duyarız" şeklinde konuştu.

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in geceyi Lidya Sardes Hotel'de geçireceği öğrenildi.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Aralık 2008 Cuma 09:11:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?