5
Mayıs
2024
Pazar
MANİSA

Bakan Dinçer Manisa'da

BAKAN DİNÇER MANİSA'DA

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, "Her emeklimize 100 TL zam yaparsak 11 milyar TL ediyor. Bu altından kalkılabilir bir rakam değil. Memleketin dengesini bozmadan iyileştirmeler yapıyoruz" dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, AK Parti Gençlik Kolları tarafından organize edilen 'Siyaset Akademisi' programına katılmak üzere Manisa'ya geldi. Manisa Valisi Celalettin Güvenç'i makamında ziyaret eden Bakan Dinçer, Vali Güvenç aracılığıyla 81 il valisine mesaj verdi. Bakan Dinçer, bakanlık tarafından illere gönderilen işsizlik ödeneği ve Toplum Yararına Çalışma Programı ödeneklerinin yerinde kullanılmasını istedi. Dinçer, "Bizim başarımız valilerin başarısıdır. 2009 yılı içinde Toplum

Yararına Çalışma Programı çerçevesinde Manisa'ya 10 milyon TL para aktardık. 2010 yılı için de bu rakam aynı seviyede tutuldu" diye konuştu.

Manisa'nın Selendi ilçesindeki olaylarla ilgili soru üzerine Bakan Çelik, "31 Aralık gecesi yaşanan olayı duydum. Ama ayrıntılarıyla ilgili Vali'den henüz bilgi almadım. Biz hükümet olarak insanlarımızı mağdur etmeyeceğimizi defalarca her ortamda söyledik. Sosyal huzuru korumak için elimizden geleni yapıyoruz. Roman vatandaşlarımızla ilgili sorunların da diyalog içinde çözüldüğünü biliyorum. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı olarak bizden bir talepleri olursa yerine getirmeye hazırız" diye konuştu.

Dinçer, "Biz Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı olarak gelen talepler doğrultusunda işse iş, aşsa aş vermeye hazırız. Gerekli bilgileri Vali Güvenç'ten alacağım" dedi.

Vali Güvenç de 2009 yılı içinde 28 milyon TL işsizlik ödeneği verildiğini belirterek, krizin etkilerinin asgari düzeyde tutmaya çalıştıklarını ifade etti. Vali Güvenç ayrıca 2009 yılı içinde 6 bin kişinin Toplum Yararına Çalışma Programı'ndan 10 milyon TL ödenek aldığını ifade etti.

 CENAZEYE KATILDI

Bakan Dinçer daha sonra AK Parti'li Belediye Meclis Üyesi ve eski AK Parti Merkez İlçe Başkanı Ömer Faruk Çelik'in babası İbrahim Çelik'in cenazesine katıldı. Manisa protokolünün tam kadro katıldığı cenaze töreni sonrası Bakan Çelik esnaf ziyareti yaptı. Yolda emekli bir vatandaş tarafından önü kesilen Bakan Çelik'e emekli maaşları soruldu. Emekli maaşlarına yapılan zamların sosyal hayatta yapılan zamlar sebebiyle kıymetinin kalmadığını ifade eden Sevim Beşkaya'ya Bakan Çelik, "Bizim 9 milyon emeklimiz

var. Her birine 10 TL zam yaparsak 1 milyar 100 milyon TL yapıyor. 100 TL zam yaparsak 11 milyar TL ediyor. Bu altından kalkılabilir bir rakam değil. Son zamlarla ilgili yaklaşık 3 ay boyunca çalışma yaptık. Düşük maaşlı olanlara bir şeyler verelim istedik. Memleketin dengesini de bozmadan iyileştirmeler yapıyoruz" yanıtını verdi.

AK Parti İl Başkanlığı'nı ziyaret eden Bakan Dinçer, buradan daha sonra AK Parti Gençlik Kolları tarafından organize edilen Siyaset Akademisi programına katıldı. Toplantı basına kapalı gerçekleştirildi.

BAKAN DİNÇER MANİSA'DA
BAKAN DİNÇER MANİSA'DA
BAKAN DİNÇER MANİSA'DA
BAKAN DİNÇER MANİSA'DA
BAKAN DİNÇER MANİSA'DA
BAKAN DİNÇER MANİSA'DA
İHA
Yayın Tarihi : 9 Ocak 2010 Cumartesi 18:09:00
Güncelleme :9 Ocak 2010 Cumartesi 18:19:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?