4
Mayıs
2024
Cumartesi
MANİSA

Bakan Eroğlu iddiayı kazandı

2004 yılında Devlet Su İşleri Genel Müdürü olarak Akhisar-Gördes Barajı'nda inceleme yaparken beş yılda barajı tamamlayacağı sözünü veren Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu sözünü tuttu.

1956 yılından bu yana gündemde olan Akhisar-Gördes Barajı önümüzdeki cumartesi günü resmen faaliyete geçecek. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından İzmir'de temsili açılışı yapılacak olan baraj için beş yılda 120 milyon lira harcandı.

Akhisar-Gördes Barajı 30 Kasım 2008 tarihinde ilk kez su tutmaya başlamıştı. Türkiye Sulama Kooperatifleri Merkez Birliği Genel Başkanı ve Manisa Bölgesi Sulama Kooperatifleri Birliği Başkanı Halis Uysal, Manisa ve yakın çevresinin makus talihini tersine çevirecek olan yarım asırlık bir öykünün mutlu sonla noktalandığını söyledi.

Halis Uysal, yorucu ve yıpratıcı geçen bu denli uzun sürecin özlenen sonuca ulaşmasında emeklerini esirgemeyen başta Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu olmak üzere DSİ Genel Müdürlüğü ve Ege Bölge Müdürlüğü'ne teşekkür etti.

BAKANIMIZIN GÖMLEĞİ HAZIR
Bakan Veysel Eroğlu ile 2004 yılında giriştikleri iddiayı hatırlatan Uysal, şöyle konuştu: "O zamanlar DSİ Genel Müdürü olan Sayın Bakanımızla Akhisar-Gördes Barajı'nda incelemeler yaparken bize beş yılda barajı bitireceğini söylemişti. İnanamadık. İddiaya girdik. Beş yılda biterse kendisine gömlek alacağımı söyledim. Bitmez ise o bana kravat alacaktı. Ancak 5 yılda baraj gerçekten bitti. 52 yıllık rüya gerçek oldu. Ben de zevkle Sayın Bakanımıza gömleğini aldım. Gördüğüm ilk yerde kendisine hediye edeceğim" dedi.

448 milyon metreküp su rezervi olan barajın yüzde 50'sinin içme ve kullanma suyu olarak İzmir'e verileceğini hatırlatan Uysal, sözlerine şöyle devam etti: "Bu durum beklentilerimizin ne kadar haklı olduğu ve konuya verdiğimiz değerin açık bir ispatıdır. Açılışını yapacağımız Gördes Barajı'nın Akhisar, Saruhanlı ve Gölmarmara'da binbir güçlükle her türlü sıkıntıya rağmen tarımsal üretimini özveriyle sürdüren milletimizin efendisi çiftçilerimizle tüm İzmirli hemşehrilerimize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum.

iha
Yayın Tarihi : 12 Ocak 2009 Pazartesi 17:08:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?