4
Mayıs
2024
Cumartesi
MANİSA

Bakan Eroğlu'na işçi protestosu

TEKEL İŞÇİLERİNDEN BAKAN EROĞLU'NA TEPKİ

Manisa'da kapatılan Tekel depolarında çalışan işçiler, Çevre ve Orman Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu'nun "Yatarak kazanma zamanı geçmiştir" sözlerine tepki gösterdi.

Çevre ve Orman Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu'nun ağaçlandırma seferberliği kapsamında Ulaştırma Bakanlığı ile yapılan protokol gereği İzmir-İstanbul Karayolu'nun Manisa Saruhanlı ilçesi yakınlarındaki bölümünde yol kenarında gerçekleştirilen fidan dikim törenine katıldı. Bakan Eroğlu'na seslerini duyurmak için tören alanına gelen Tekel işçileri gerginliğe sebep oldu. Aralarında bayanların da olduğu işçilerin alanda olduğu bilgisini alan Bakan Eroğlu, kürsüdeki konuşması sırasında Tekel çalışanlarıyla ilgili Ankara'da yapılan çalışmadan söz ederek, "Başbakan iki bakanımıza talimat verdi. 'Meseleyi inceleyin. Masaya yatıralım bir çalışma yapalım' dedi. Ben bu bakanlardan biri değilim. Ben bu işten sorumlu değilim. Şimdi benim size verebileceğim bilgi bundan ibarettir. Şu anda çalışma yapılıyor. Kaldı ki kusura bakmayınız. Gerekirse tazminatlarınız verilecek. Mağdur edilmeyeceksiniz. Zaten şuanda da ben bildiğim kadarıyla yıllardan beri bu depolar boşaltılıyor ama depolar boş olmasına rağmen sizler maaşlarınızı alıyorsunuz" dedi.

İşçilerin de, "Biz boşaltmadık odepoları" demesi üzerine Bakan Eroğlu, "Burada güzel bir çalışma yapılıyor. Provake etmeyiniz" dedi. İşçiler de "Provakatör yok burda" diyerek yuhalamaya başladı. Bakan da, "Size bu konuyla ilgili Başbakanımız iki bakana talimat verdi dedim. Siz hala kalkıp böyle güzel bir çalışmayı burada bozuyosunuz. Sorumlu ben değilim. Bu konu Bakanlar Kurulu'nda da görüşüldü" şeklinde yanıt verdi.

Emniyet Müdürü Adem Aydemir'in talimatıyla polisin kalabalık grubu uzaklaştırmaya başladığı sırada konuşmasına devam eden Bakan Eroğlu, "Şunu söylemek istiyorum. Artık yatarak kazanma zamanı geçmiştir. O nedenle sizler de çalışacaksınız, çalışacaksınız" dedi. İşçiler hep bir ağızdan Bakan Eroğlu'na tepki gösterdi. Güvenlik güçleri işçilerin ağızlarını kapatarak tören alanından uzaklaştırmaya çalıştı.

İşçilerin tamamen uzaklaştırılmasının ardından Bakan Eroğlu, Vali Celalettin Güvenç, AK Parti Manisa Milletvekili Mehmet Çerçi ile birlikte yol kenarında fidan dikti.

TEKEL İŞÇİLERİNDEN BAKAN EROĞLU'NA TEPKİ
TEKEL İŞÇİLERİNDEN BAKAN EROĞLU'NA TEPKİ
TEKEL İŞÇİLERİNDEN BAKAN EROĞLU'NA TEPKİ
TEKEL İŞÇİLERİNDEN BAKAN EROĞLU'NA TEPKİ
TEKEL İŞÇİLERİNDEN BAKAN EROĞLU'NA TEPKİ
TEKEL İŞÇİLERİNDEN BAKAN EROĞLU'NA TEPKİ
İHA
Yayın Tarihi : 11 Aralık 2009 Cuma 13:55:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?