30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

Bakan Güler enerji verimliliğini anlattı

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, 100 vatlık normal ampul yerine her evde bir tek akkor tipi ampul kullanımıyla yılda 2 Keban Barajı değerinde tasarruf sağlanacağını kaydederek, özellikle ev hanımlarının bu konuda başarılı olduklarını ifade etti.

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı tarafından Türkiye genelinde yürütülen "Enerjinizi Boşa Harcamayın" konulu tanıtımın Manisa ayağında, Manolya Meydanı'nda kurulan platformun önünde önce Manisa Belediyesi Mehteran Takımı bir konser verdi. Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Mehmet Hilmi Güler, eski TBMM Başkanı ve AK Parti Manisa Milletvekili Bülent Arınç, Vali Celalettin Güvenç, Belediye Başkanı Bülent Kar, diğer milletvekilleri Mehmet Çerçi, Recai Berber, bazı partililer ve vatandaşlar alanda hazır bulundu.

Bir konuşma yapan Bakan Hilmi Güler, "Bakanlık olarak bu kampanya ile ülkemizin bütün illerini dolaşıyoruz. Amacımız enerjimizi en verimli ve dengeli bir şekilde kullanarak, dışarıya olan bağımlılığı en aza indirmektir. Örneğin evlerde kullanılan 100 vatlık ampul yerine 20 vatlık akkor ampullerin kullanılmasıyla 80 vat tasarruf elde ediliyor. Bunu her evde yapmamız durumunda iki Keban Barajı yapmış olcağız. İki tane de ağaç dikmiş olursunuz, karbondioksitten kurtulmak açısından" dedi.

Binaların yalıtım sisteminin öneminden söz eden Bakan Güler, "Yalıtım sistemi de tasarrufa katkı sağlıyor. Bu amaçla enerji verimliliğini önemsiyoruz. Enerji verimliliği adını verdiğimiz 'Enver' ile birlikte tüm ülkeyi dolaşıyoruz. Yaptığımız girişimler başarılı sonuçlar verdi. Petrol fiyatlarının hızla arttığı bu dönemde enerjimizi verimli kullanmamız lazım. Hanımlar bu konuda çok başarılı" diye konuştu.

Konuşmaların ardından kampanyanın maskotu iki metre boyundaki Enver, Bülent Arınç'a sarılarak önce promosyon poşetini uzattı, ardından Arınç'ın yanağından öptü. Arınç da Enver'e gülümseyerek ve elini tutarak karşılık verdi. Sempatik hareketleriyle alandakilerin de sempatisini kazanan Enver daha sonra Bakan Hilmi Güler, Vali Celalettin Güvenç, Belediye Başkanı Bülent Kar ve milletvekillerine de sarılarak promosyonlarını verdi.

Konuşmaların ardından promosyon dağıtım törenine geçildi. Görevliler tarafından içinde tişört, ders araç gereçleri ve enerjide verimliliği simgeleyen bazı tanıtım eşyalarının yer aldığı promosyonlar vatandaşlara teker teker verildi. Kalabalık platforma çıkınca görevliler zor anlar yaşadı. Zaman zaman izdiham yaşanan alanda 10 dakika içinde yaklaşık bin adet promosyon paketi vatandaşlar tarafından kapışıldı.

.
Yayın Tarihi : 27 Haziran 2008 Cuma 20:40:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?