7
Mayıs
2024
Salı
MANİSA

Bakan Şener'in gündeminde de AB vardı

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, Manisa ziyaretinde, Avrupa Birliği’nin (AB) Türkiye’nin tam üyeliği için müzakere sürecini başlatacağına inandığını ifade etti.

Bakan Şener ilk olarak AKP Manisa İl Başkanlığı’nı ziyaret etti. Bakan Şener’i, Belediye Başkanı Bülent Kar, AKP İl Başkanı Ramis Şiyak, Manisa milletvekilleri Hüseyin Tanrıverdi, Mehmet Çerçi, İsmail Bilen, Süleyman Turgut ve partililer karşıladı. Gazetecilerin AB ile ilgili sorularını cevaplayan Bakan Şener, "Türkiye, AB için büyük bir kazanımdır. Birliğin bunu göz ardı edeceğini düşünmüyorum. Türkiye her safhada güçlü potansiyelini harekete geçirebilecek durumdadır. AB önüne gelen bu durumu değerlendirecektir. Tam üyelik için müzakere sürecinin başlatılacağı inancındayım" dedi.

Bakan Şener’e daha sonra Türkiye 2. Ligi A Kategorisi’nde şampiyonluk mücadelesi veren Sivasspor ve Vestel Manisaspor’un önceki hafta sonu Manisa’da yaptığı karşılaşma hatırlatıldı ve hangi takımı desteklediği soruldu. Bakan Şener, "Ben Türkiye’yi destekliyorum ancak söz konusu ligde, Sivaslı olmam nedeniyle Sivasspor’u tutuyorum" diye konuştu. Karşılaşmada Vestel Manisaspor’un kazandığı bir penaltının, şakayla karışık penaltı olmadığını iddia eden Bakan Şener, "İyi oynayan kazansın" dileğinde bulundu.

Bakan Şener daha sonra AKP Gençlik Kolları’nın düzenlediği "Siyaset Akademisi" adlı toplantıya konuşmacı olarak katıldı. Anemon Otel’de düzenlenen toplantıya, Bakan Şener’in yanısıra Vali Orhan Işın, Belediye Başkanı Bülent Kar, AKP Manisa milletvekilleri ve çok sayıda partili genç katıldı. Gençlik kavramına değinen ve gençliğin yaşının olmadığını, dolayısıyla göreceli bir kavram olduğunu belirten Bakan Şener, konuşmasına uzayla ilgili konularda devam etti. Bu konuda ilginç yorumlarda bulunan Bakan Şener şunları söyledi:

"Dünya dışı varlıklara ’var’ diyenler de haklı, ’yok’ diyenler de haklı, çekimser olanlar da haklıdır. Çünkü varlığı da yokluğu da ispatlanmamıştır. Bana göre bu biraz farklı. Bana göre uzayda bir yerlerde mutlaka akıllı varlıklar, sadece canlılar demiyorum, akıllı yaratıklar vardır. Gökyüzünde kaç yıldız vardır? Yıldızlar ateş topudur. Güneş bir yıldızdır. Dünya, Mars ve Jüpiter gezegenlerdir. Güneş sistemimizin içinde bulunduğu galaksi Samanyolu galaksisidir. İçerisinde 200 milyar yıldız vardır. ’Kaç galaksi’ var dersek, uzayda 10 milyar galaksi olduğu düşünülüyor. Bu galaksilerde yaklaşık 20 bin katrilyon gök cismi var. Bu kadar gök cismi, gezegenin varolduğu evrende bana göre mutlaka akıllı varlıklar da vardır. Başka yerlerdeki akıllı yaratıklarla günün birinde bir yerlerde karşılaşmamız yüzde 0’dır. Ben öyle düşünüyorum. Niye karşılaşamayız? Çünkü uzayda mesafeler çok uzaktır. Bize en yakın olan Ay’dır ve mesafesi 385 bin kilometredir. Işık bir saniyede Ay’a gidiyor. Bizim bildiğimiz en hızlı uzay aracı Jedmak 4’tür. Satteki hızı 5 bin kilometredir. Jedmak 4 aracıyla Ay’a 3.5 günde ulaşıyorsunuz. Bize en uzak gezegen olan Plütona ise 137 yıl hiç durmadan yolculuk yapmak gerekiyor ve bunlar bizim yılsız sisteminin gezegenleridir."

Zaman kavramını anlatan Bakan Şener, "Zamanın bir başlangıcı vardır. Evrenin 15 milyar yıl önce büyük patlama ile yaratıldığı bilimsel bir gerçek olarak kabul ediliyor ve zamanın da bu yaratılışla başladığı düşünülüyor. 4.5 milyar yıl önce ise dünya yaratıldı. Bu arada tabi değişim de sürekli vardı" dedi.

Dinozorların var olduğunu ve o çağda henüz insanoğlunun dünyada olmadığını, sadece canlıların değil, yeryüzün de değişimin olduğunu, özellikle okyanuslar, denizler ve dağların sürekli değişim halinde olduğunu belirten Bakan Şener, konuyu örnek vererek anlattı. Bakan Şener, dinozorlar çağında bir günün 22 saat olduğunu, Ay’ın bugüne oranla dünyadan daha da büyük göründüğünü söyledi.

Davetlilerin ve AKP’li gençlerin şaşkın bakışları karşısında konuşmasını sürdüren Bakan Şener, toplantının sonuna doğru siyaset ile ilgili konuşmaya başladı. Siyasi kültür ve etiği anlatan Bakan Şener, "Sevginin temel alındığı siyaset kültürüyle hareket ediyoruz. O yüzden son seçimlerde ben siyaset yapmıyorum aşk şiirleri okuyorum. Öyle anladığınız aşktan değil tabi. Yeryüzünde haksızlıklar, zulümler, yaşama hakkını kaybeden çocuklar, yaşlılar, kadınlar var. Dünyanın dört bir yanında buna benzer görüntüler var. Buna karşılık bize düşen görev, prensip olarak hakkı tutmak, korumak ve savunmaktır. Hak ne ise onu savunmaktır. Uluslararası kurallar çerçevesinde, diplomatik kurallar içerisinde her zaman haktan hakikatten yana olmak görevimizdir. Parti içi kültür gayri meşruiyete izin vermiyorsa orada dürüstlük vardır. Herkes şunu bilecek; Doğru ne olursa olsun parti içinde prim vereceğin değer iyi şey olmalıdır. Toplumsal çıkarlara ve sorumluluğa uygun olmalıdır. Bunu takip edeceksiniz. Siyaset yapmak birlikte yürümek demektir" diye konuştu.

Toplantı sonunda Bakan Şener’e AKP Gençlik Kolları Başkanı Murat Baybatur tarafından mesir macunu ve çeşitli hediyeler verildi.

manisa
Yayın Tarihi : 29 Kasım 2004 Pazartesi 10:46:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?