3
Mayıs
2024
Cuma
MANİSA

Bakandan MHP'ye üzüm cevabı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Manisa Milletvekili Erkan Açay’ın soru önergesini yanıtlayan Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, “Bizim şu anda programımızda üzüm almak gibi bir durum yok.”yanıtını verdi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan tarafından cevaplandırılmak üzere yazılı soru önergesi veren MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay’a Bakan’dan beklenen yanıt geldi. Daha önceki açıklamalarında üzüm üreticilerinin sorunlarına çözüm yoları öneren Akçay, çekirdeksiz kuru üzüm destekleme alımının gündeme alınması gerektiğini, hükümetin çiftçi kuruluşları uygun kredilerle desteklenmesini ve piyasada düzenleyici fonksiyonunu üstlenerek daha fazla gecikmeden müdahale alımı yapması gerektiğini dile getirmişti. Erkan Akçay, TBMM’ye verdiği yazılı soru önergesinde, çekirdeksiz kuru üzüm ile ilgili olarak Sanayi ve Ticaret Bakanlığı’nın destekleme alımı yapıp yapmayacağını sordu. Bakan Çağlayan, arz ve talep yönlü gelişmeler nedeniyle, çekirdeksiz kuru üzümde bir müdahale alımı ihtiyacı oluşmadığını belirtti. Çağlayan, “Üzüm üreticilerini mağdur edecek bir piyasa gelişmesi oluşmadığı” cevabını verdi.

MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay, “Tarımın içine düşmüş olduğu çıkmazları en iyi gösteren tarımsal sektörlerinden birisi de üzümdür. Üzüm üreticisi son yılların en sıkıntılı günlerini yaşıyor. Üzüm üreticisi tam manasıyla sahipsizdir. Hükümet üzümü ve üzüm üreticisini neredeyse yok farz ediyor.”diyerek tepki gösterdi.

iha
Yayın Tarihi : 8 Ocak 2009 Perşembe 16:30:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Zeki KAHYA IP: 88.251.163.xxx Tarih : 8.01.2009 23:15:43

Sayın bakanın verdiği cevap çekirdeksiz üzüm üreticilerinin emeklerine ne kadar saygılı!.. olduklarının açık göstergesi değil midir? Yazık hemde çok yazık...