5
Mayıs
2024
Pazar
MANİSA

Bakanı Kavaf Manisa'da

DEVLET BAKANI KAVAF MANİSA'DA

Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, Manisa'da Kız Bakım Evi Rehabilitasyon Merkezi'nin açılışını yaptı.

Manisa'nın Soma ve Akhisar ilçelerinde yapımı tamamlanan huzur evi ek binalarının açılışlarını gerçekleştiren Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, Manisa'da da Vali Celalettin Güvenç'i ve AK Parti İl Başkanlığını ziyaret ettikten sonra Manisa Kız Bakım Evi Rehabilitasyon Merkezi'nin açılışını yaptı. İlk olarak Vali Güvenç'i ziyaret eden Kavaf, anı defterini imzaladı. Vali Güvenç de, Devlet Bakanı Kavaf'a içerisinde mesir macunu ve Manisa'yı tanıtan ürünlerin bulunduğu bir paket hediye etti.

AK Parti il binasına yürüyerek giden Kavaf, yolda esnaf ve vatandaşlar ile selamlaştı. Parti binasında Manisa'da sosyal hizmetler tarafından yapılan yatırımlar hakkında konuşan Kavaf, "Manisa'da bulunan yatılı sosyal hizmet kurumlarımızda 198 çocuk, 213 özürlü ve 210 yaşlı vatandaşımıza hizmet veriyoruz. Toplum merkezinde sunulan hizmetlerden bugüne kadar 621 kadın ve 327 erkek olmak üzere toplam 948 vatandaşımız faydalanmıştır. Manisa'da aile yanında desteklenen 397 çocuğa 2010 yılı Temmuz ayı itibari ile 97 bin TL ödeme yaptık" dedi.

Kavaf, yoksulluk nedeniyle ya da ekonomik sebeplerden dolayı çocuğunu sosyal hizmetler kurumlarına bırakmak isteyen ailelere eğer gerekçe bu ise; biz ekonomik olarak sizi destekleyelim aile birliği bütünlüğü bozulmasın çocuklarınız yanınızda kalsın dediklerini söyledi.

Kavaf, konuyla ilgili sözlerine şöyle devam etti: "Bu şekilde bütün Türkiye'de ailesinin yanına döndürdüğümüz çocuklarımızın sayısı 22 bin civarında. Yani şu an kurumlarımızda yaklaşık 10 bin çocuğa fiilen bakıyoruz. Manisa'da Haziran 2010 da özürlü evde bakım hizmeti verilen kişi sayısı 3 bin 702. Türkiye genelinde ise 260 bin civarında bu rakam."

Belirli bir özürlülük derecesini aşan vatandaşlarımıza evde bakım ücreti verdiklerini anlatan Kavaf, şöyle konuştu: "Eğer evde bir yakını bakıyorsa bir asgari ücret, eğer bir rehabilitasyon merkezinden bakım alıyorsa iki asgari ücret bakım masrafı ödüyoruz. Manisa'da evde bakım hizmeti kapsamında Haziran ayında toplam yapılan ödeme 1 milyon 707 bin 615 TL. 2009 ve 2010 yılı Haziran ayı itibari ile engelli vatandaşlarımız için 20 milyon 277 bin 662 TL bakım ücreti ödedik. Bugüne kadar da bin 516 özürlü

vatandaşımıza özürlü kimlik kartı verdik. Yani ayrıca özürlü maaşı alıyorlar. Ailelere mesajımız tabii ki çocuklarımıza sahip çıkacağız. Bizim en değerli varlığımız çocuklarımız. Ve en değerli mesaimizde çocuklarımız için harcıyacağımız zaman dilimidir."

Manisa Kız Bakım Evi Rehabilitasyon Merkezi, Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf tarafından faaliyete açıldı. Daha önce Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından kullanılan bina, restoresine 202 bin TL harcanarak Kız Bakım Evi Rehabilitasyon Merkezi olarak hizmete girdi.

Açılış törenine Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf'ın yanı sıra Vali Celalettin Güvenç, Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Genel Müdürü Dr. İsmail Barış, AK Parti Manisa Milletvekili Mehmet Çerçi, Sosyal Hizmetler İl Müdürü Aydın Yılmaz, AK Parti İl Başkanı Abdurrahim Arslan, daire müdürleri, partililer ve vatandaşlar katıldı. Kızların kendi yeteneklerine ve ilgi alanlarına göre her türlü sportif, sanatsal ve mesleki etkinliğe yönlendirildiğini belirten Kavaf, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bize düşen

sorumluluk çocuklarımızın her yönden ruhen ve bedenen sağlıklı bireyler olarak yetiştirilmelerini sağlamaktır. Ailenin ekonomik alanlarda ve sosyal alanlarda her yönü ile desteklenmesi ve çocuklara aktif katılım fırsatı sağlayacak güvenli ortamların sunulması toplumumuzn sağlam temeller üzerinde gelişmesini sağlayacak çok önemli bir çalışmadır. Türkiye Cumhuriyeti, demokratik, laik, sosyal, hukuk devletidir diyoruz. Devletimizin bu ilkeleri içerisinde şimdiye kadar hatırlanmayan sadece sosyal olma

özelliğiydi. İlk defa iktidarımızda sosyal devlet olmanın gereği hatırlandı ve bu gerek yerine getirildi. Önceden evlerin yok farzedilen arka odalarında, bodrumlarında, görülmeyen yerlerinde saklanan özürlülerimiz, ailelerine yapılan yardım ve bakım ücreti sayesinde insanlık onuruna yaraşır bir yaşama standardına ulaştırıldı ve insan olduğu hatırlatıldı."

DEVLET BAKANI KAVAF MANİSA'DA
DEVLET BAKANI KAVAF MANİSA'DA
DEVLET BAKANI KAVAF MANİSA'DA
DEVLET BAKANI KAVAF MANİSA'DA
DEVLET BAKANI KAVAF MANİSA'DA
İHA
Yayın Tarihi : 30 Temmuz 2010 Cuma 15:20:05
Güncelleme :30 Temmuz 2010 Cuma 20:38:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?